Τον δήμο Διρφύων – Μεσσαπίων, και συγκεκριμένα τον Μίστρο και την Στενή, επέλεξε η Σοφία Νικολάου για να παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις για τη μεγάλη Εθνική εορτή, για το Έπος του 1940.

Η πρώην γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, μετέβη το πρωί στον Μίστρο για την καθιερωμένη δοξολογία και στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι προς τιμήν των ηρώων που έπεσαν υπερασπιζόμενοι την πατρίδας μας, πριν από 82 χρόνια.

Η υποψήφια βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, μετέβη στη συνέχεια στη Στενή προκειμένου να παρακολουθήσει την καθιερωμένη παρέλαση των μαθητών από όλα τα χωριά της περιοχής, με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του δήμου.

Μετά τις εκδηλώσεις η κ. Νικολάου έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Τιμούμε σήμερα μια από τις πιο χρυσές σελίδες της σύγχρονης Ιστορίας της Ελλάδας. Το μεγάλο ΟΧΙ στους εισβολείς και στη συνέχεια το Επος του Αλβανικού μετώπου. Τιμούμε τους ήρωες που έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία και την ανεξαρτησία της πατρίδας μας.

Πήγα στον Μίστρο γιατί κι εκεί έχουν σύγχρονους ήρωες. Τους εθελοντές που έχασαν τη ζωή τους στη μεγάλη φωτιά του 2007.

Ενιωσα περηφάνια και σιγουριά για το μέλλον του τόπου μας, βλέποντας τα νιάτα να παρελαύνουν στη Στενή και να διατρανώνουν την αγάπη τους για την Ελλάδα. Χρόνια πολλά σε όλους τους Ελληνες».

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr