Αρχική Πολιτική Η πλήρης αποδόμηση της γνωμοδότησης Ντογιάκου από τους 16 Συνταγματολόγους δείχνει ότι...

Η πλήρης αποδόμηση της γνωμοδότησης Ντογιάκου από τους 16 Συνταγματολόγους δείχνει ότι κάτι κινείται απέναντι στη δυσωδία

86
0

Αρχική/Πολιτική/Η πλήρης αποδόμηση της γνωμοδότησης Ντογιάκου από τους 16 Συνταγματολόγους δείχνει ότι κάτι κινείται απέναντι στη δυσωδία

  • Μίλτος Χατζηγιαννάκης

Για μία δυσώδη υπόθεση συγκάλυψης που απειλεί ευθέως το Κράτος Δικαίου και χτυπά κατευθείαν στην καρδιά της φιλελεύθερης δημοκρατίας έκανε λόγο ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης αναφερόμενος στη γνωμοδότηση Ντογιάκου για την υπόθεση των υποκλοπών, μιλώντας στον Γιάννη Στρατάκη και τον ρ/σ “Στο Κόκκινο”.

Ο βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία χαρακτήρισε την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ως πρωτοφανή εκτροπή που παραβιάζει κατάφωρα στοιχειώδεις Συνταγματικές προβλέψεις. Παράλληλα, επεσήμανε ότι το σύνολο των αντιδράσεων του έγκριτου νομικού κόσμου και ο τεκμηριωμένος, αναλυτικός και νομικά σχεδόν εξευτελιστικός τρόπος με τον οποίο αποδομούν την γνωμοδότηση Ντογιάκου, δημιουργούν μια δημοκρατική ασπίδα προστασίας απέναντι στον ζόφο που έχουν προκαλέσει οι χειρισμοί του Μεγάρου Μαξίμου, στη μάταιη προσπάθειά του να αποκρύψει τις τεράστιες ευθύνες που βαρύνουν προσωπικά τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο αναπλ. τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. χαρακτήρισε ως επικίνδυνη εξέλιξη για τη δημοκρατία το γεγονός ότι ανώτατοι λειτουργοί της Δικαιοσύνης λειτουργούν απροκάλυπτα ως βραχίονας της κυβέρνησης Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι η ΑΔΑΕ ως Ανεξάρτητη Αρχή έχει ελεγκτικές αρμοδιότητες που εκπορεύονται από το Σύνταγμα, χωρίς να μπορούν να αμφισβητηθούν από την εκάστοτε κυβέρνηση.

Κλείνοντας, ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. θα συνεχίσει αταλάντευτα τις θεσμικές του παρεμβάσεις, υπερασπιζόμενος στην πράξη το Κράτος Δικαίου και το Σύνταγμα μιας χώρας την οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης μοιάζει να θεωρεί τσιφλίκι του.

Ακολουθείστε μας στο Google News

Μοιραστείτε το

Go to Top

Πηγή: eviaportal.gr