Για τη “χρυσή εποχή της καλής νομοθέτησης” επί κυβέρνησης ΝΔ έκανε δηκτικά λόγο κατά την τοποθέτησή του ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Μίλτος Χατζηγιαννάκης, καθώς το σχετικό νομοσχέδιο για τον εσωτερικό έλεγχο στη δημόσια διοίκηση, που συζητείται σήμερα στην ολομέλεια, μπήκε στη διαβούλευση με 34 άρθρα έφτασε στη βουλή με 62 και θα ψηφιστεί εντέλει με 84, μετά και την κατάθεση 4 υπουργικών τροπολογιών.

Υποστηρίζοντας την ένσταση αντισυνταγματικότητας που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση σχετικά με το φωτογραφικό Άρθρο 54 για τη διοίκηση του ΑΣΕΠ, ο βουλευτής Ευβοίας και νομικός σημείωσε ότι η εν λόγω διάταξη κινείται κατά παράβαση του Άρθρου 101Α του Συντάγματος για ορισμένη θητεία μελών των ανεξάρτητων αρχών, θέση με την οποία συμφώνησαν όλα τα κόμματα πλην της Νέας Δημοκρατίας και του ΚΙΝΑΛ.

Σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο του νομοσχεδίου, ο Μ. Χατζηγιαννάκης τόνισε πως η κυβέρνηση της ΝΔ αφήνει ορθάνοιχτο το παράθυρο για την επιλογή και την ανάθεση του εσωτερικού ελέγχου σε ιδιώτες, ενώ παράλληλα δυσχεραίνει την απόκτηση της ιθαγένειας.

Ο αν. Τομεάρχης Εσωτερικών και υπεύθυνος για την Αυτοδιοίκηση του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία αναφέρθηκε σε κατά συρροή καταπάτηση του Συντάγματος και της Ευρωπαϊκής Χάρτας Τοπικής Αυτονομίας από την κυβέρνηση με τη διαδοχική νομοθέτηση μεταφοράς αρμοδιοτήτων στις οικονομικές επιτροπές των Δήμων. Όπως είπε χαρακτηριστικά, η κυβέρνηση της ΝΔ καθιστά τα δημοτικά συμβούλια διακοσμητικά στοιχεία, χωρίς καμία πλέον αρμοδιότητα.

Κλείνοντας την εισήγησή του, ο Μ. Χατζηγιαννάκης αναφέρθηκε στις στρεβλώσεις του προγράμματος Αντ. Τρίτσης και τις παλινωδίες της σχετικής, προσφάτως εκδοθείσας ΚΥΑ. «Οι Δήμοι της περιφέρειας είναι πραγματικά ζημιωμένοι έναντι αυτών της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης με αποτέλεσμα να υφίσταται ζήτημα δικαιοσύνης και, κυρίως, να μην καθίσταται με αυτό τον τρόπο το πρόγραμμα Αντ. Τρίτσης αναπτυξιακό εργαλείο για ολόκληρη τη χώρα σε καιρό πανδημίας».

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr