Τις μεγάλες διαχρονικά ευθύνες της Νέας Δημοκρατίας για την απαξίωση της ΛΑΡΚΟ και εντέλει την πτώχευσή της ανέδειξε ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη βουλή της σχετικής τροπολογίας που ξεπουλά τη μεγαλύτερη μεταλλευτική εταιρεία της χώρας.

Όπως ανέφερε ο βουλευτής Ευβοίας και αναπλ. τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, “οι διορισμένες από τη Νέα Δημοκρατία διοικήσεις της ΛΑΡΚΟ της περιόδου 2004-2009 επιδόθηκαν σε ένα όργιο κακοδιαχείρισης, έκαναν εγκληματικά λάθη και οδήγησαν την εταιρία σε πτώχευση. Σήμερα η κυβέρνηση, με αρμόδιο υπουργό τον ειδικό στην εκποίηση δημόσιας περιουσίας, έρχεται να υλοποιήσει την εδώ και χρόνια ειλημμένη απόφασή της που δεν είναι άλλη από το ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ με συνθήκες πλήρους αδιαφάνειας και χωρίς καμία μέριμνα για τους χιλιάδες εργαζόμενους που από αύριο δεν θα ξέρουν πως θα ζήσουν την υπόλοιπη ζωή τους.

Όλοι αυτοί οι εργαζόμενοι που μοχθούν σε συνθήκες ορυχείων, αφού πρώτα έπεσαν θύματα διασποράς ψεύτικων στοιχείων που διακινήθηκαν από ανθρώπους στα πέριξ της ΝΔ περί δήθεν παχυλών μισθών, σήμερα το μόνο που ακούνε από υπουργικά και βουλευτικά γραφεία είναι αόριστες υποσχέσεις και εκβιαστικές πιέσεις, προκειμένου να καμφθούν οι δικαιολογημένες αντιδράσεις τους.

Δυστυχώς, η κυβέρνηση αποφάσισε να βάλει ταφόπλακα στην ΛΑΡΚΟ, αδιαφορώντας για το μέλλον εκατοντάδων οικογενειών.”

Πηγή: eviaportal.gr