Την άποψη πως η ελληνική κυβέρνηση όφειλε να ζητήσει αποφασιστικά την επιβολή κυρώσεων προς την Τουρκία πολλούς μήνες νωρίτερα, εξέφρασε μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ1 και την εκπομπή “Από τις Έξι” ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης, καλεσμένος των Δ. Κοτταρίδη και Η. Ράντου.

Ο βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι η ηγεσία της γείτονος χώρας έχει συνειδητά επιδεινώσει σε πολύ μεγάλο βαθμό την ένταση στις ελληνοτουρκικές, αλλά και τις ευρωτουρκικές σχέσεις και ότι μπορεί διαχρονικά η Τουρκία να επέλεγε κατά καιρούς τη στρατηγική της έντασης για δικούς της λόγους, ωστόσο όλα όσα συμβαίνουν τους τελευταίους μήνες δεν είναι συνηθισμένα.

Με δεδομένη και εμφανή λοιπόν εδώ και μήνες την τουρκική προκλητικότητα, ο Μ. Χατζηγιαννάκης εκτίμησε πως η κυβέρνηση δυστυχώς επέδειξε ολιγωρία και έλλειψη σχεδίου στη συγκρότηση συμμαχιών με τον διεθνή παράγοντα, με αποτέλεσμα ο Τούρκος Πρόεδρος να μην αισθάνεται όσο πιεσμένος θα έπρεπε και να δημιουργεί σοβαρά προβλήματα για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή.

“Η κυβέρνηση της ΝΔ θα πρέπει επιτέλους να σταματήσει την επικοινωνιακή διαχείριση και την ωραιοποίηση της πραγματικότητας και να διεκδικήσει, έστω και τώρα, την έμπρακτη στήριξη της χώρας μας από την Ευρώπη, στήριξη που δικαιούμαστε ως κράτος-μέλος της Ένωσης”, κατέληξε.

Πηγή: eviaportal.gr