Αντιδράσεις και από τη Νομαρχιακή Επιτροπή Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ, για την πρόταση νομοσχεδίου που αφορά τις Λαϊκές Αγορές.

Με το σχέδιο νόμου που αφορά τις Λαϊκές αγορές η κυβέρνηση της ΝΔ επί της ουσίας διαλύει τον ιστορικό και λαϊκό τους ρόλο. Οι διατάξεις του θα οδηγήσουν παραγωγούς και εργαζόμενους στον αποκλεισμό και την ανεργία. Βασικές διατάξεις του νέου νόμου ορίζουν ότι η απόκτηση αδειών θα γίνεται πλέον με πλειστηριασμό από ιδιώτες (ΣΔΙΤ) που θα μπορούν να μετέχουν μεγάλες εταιρίες, αλλά και με την απώλεια θέσης εφόσον ο πωλητής δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ασφαλιστικές και φορολογικές εισφορές του. Είναι βέβαιο πως η Κυβέρνηση καταφέρνει έτσι καίριο χτύπημα σε ένα κλάδο που έχει ιδιαίτερα δοκιμαστεί και με την πανδημία.

Η κατάσταση στις Λαϊκές και τους φορείς τους παραγωγοί-εργαζόμενοι-πωλητές -σωματεία-ομοσπονδίες, είναι καζάνι που βράζει! Είναι άδικη και ανεπίτρεπτη η επιχειρούμενη εξόντωση των εργαζομένων στις λαϊκές αγορές, η οποία θα αποβεί εντέλει και σε βάρος των καταναλωτών. Η Κυβέρνηση που με σημαία της την ενίσχυση της μικρομεσαίας τάξης υφάρπαξε την ψήφο του Ελληνικού λαού, τώρα επιδίδεται σε μια ανηλεή προσπάθεια φτωχοποίησης της, προς όφελος των μεγάλων συμφερόντων.

Οι καταναλωτές που σήμερα αγοράζουν χωρίς μεσάζοντες φρέσκα και φθηνά προϊόντα με τον έλεγχο, την ευθύνη και την προστασία της Πολιτείας, θα είναι σαν να ψωνίζουν στο μέλλον από ένα υποβαθμισμένο ποιοτικά, Super Market.

Ω ς ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ δηλώνουμε την στήριξη στους παραγωγούς των Λαϊκών αγορών, τασσόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων στον κλάδο και δίνουμε αγώνα για να μην περάσει το άθλιο νομοσχέδιο!

Πηγή: eviaportal.gr