Αρχική Lifestyle Η Globus Hellas test by NASA ταξιδεύει Εύβοια

Η Globus Hellas test by NASA ταξιδεύει Εύβοια

20
0

H GLOBUS HELLAS είναι αποκλειστικός αντιπρόσωπος στην Ελλάδα στην Κύπρο και Βουλγαρία της εταιρίας T.A.O.S art of the Science που έχει αναλάβει επίσημα την έρευνα και κατασκευή κλειστών οικοσυστημάτων από πειράματα της NASA όσο αφορά την βιολογία του Διαστήματος. Τα προϊόντα της κατασκευάζονται μετά από τα πειράματα της NASA. Είναι υψηλής τεχνολογίας, έχουν επιστημονικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα και απευθύνονται αφενός σε σχολεία ως όργανα για πειράματα και αφετέρου στα παιδιά ως μέσο δημιουργικής ενασχόλησης και απόκτησης γνώσεων και εμπειριών. Παράλληλα απευθύνονται και στο ευρύτερο επιστημονικό κοινό. Όλα τα σχολεία στην Ευρώπη και στην Αμερική έχουν υιοθετήσει το πρόγραμμα εδώ και 12 χρόνια. Στην Ελλάδα ξεκινάμε με τις καλύτερες προδιαγραφές και θα αναβαθμίζεται ανάλογα με τα πειράματα και ερεύνα της NASA.

Πρόκειται για ζωντανά κλειστά αυτόνομα οικοσυστήματα που ονομάζονται Beachworld, Plantarium και Antquarium.

  • Φυτεύουμε όπως οι Αστροναύτες με τεχνολογία πολυμερών
  • Παρατηρούμε και μαθαίνουμε τις κυριότερες λειτουργίες του πλανήτη μας στην μεγαλύτερη βιόσφαιρα εν ζωή (Κλιματική αλλαγή). Βλέπουμε πως καταστράφηκε μια βιόσφαιρα από το φαινόμενο του Θερμοκήπιού και πως προστατεύουμε την Γη μέσα από την καθημερινότητα μας.
  • Ακούμε τα μαγνητικά πεδία και λίγες βασικές πληροφορίες για 11 πλανήτες όπως κατέγραψε η NASA ( Το ηλιακό μας σύστημα μας μέσα σε 7 λεπτά)
  • Πρωτόκολλο διατροφής–υγιεινής-τροφές Αστροναυτών (πληροφορίες)
  • Μουσείο Μετεωριτών ανάμεσα τους ο μετεωρίτης Killer
  • Φωτογράφηση με στολές αστροναυτών με φόντο 4 θέματα ( ηλικίες 3-14)
  • Η πρώτη ζωντανή Antquarium που ταξιδέψε στο Διάστημα
  • Βλέπουμε και φωτογραφίζουμε τον Ήλιο με ρομποτικό-τηλεσκόπιο Υδρογόνου (όταν έχει ήλιο)
  • Τα 6 φυτά της NASA που θα πάνε στον ΑΡΗ. Σύμφωνα με την NASA είναι «βόμβες οξυγόνου. Καθαρίζουν τις τοξίνες με μικρή φωτοσύνθεση. Ξέρουμε όλοι ότι τα φυτά του σπιτιού μας παράγουν οξυγόνο, τα φυτά έχουν την ιδιότητα να καθαρίζουν τον αέρα από τις τοξίνες και τις σκόνες, πράγμα που είναι εξαιρετικά θετικό για την υγεία μας.

SPACE to GROUND

Το Διαδραστικό εργαστήριο κλειστών οικοσυστημάτων απευθύνεται σε ηλικίες 5- 99 ετών και προσαρμόζεται με διάρκεια από 45 μέχρι 60λεπτά ανά γκρουπ.Στα εργαστήρια μπορούν να συμμετέχουν μέχρι 40 παιδιά ανά γκρουπ .Το πρόγραμμα πραγματοποιείται στον νέο χώρο μας στην ανατολική Θεσσαλονίκη Πιττακού 13,η πχ σε μια τάξη ή σε μια αίθουσα εκδηλώσεων.

Πληροφορίες για το Διαδραστικό εργαστήριο κλειστών οικοσυστημάτων:

Περίοδος διεξαγωγής από 1 Σεπτεμβρίου μέχρι 30 Ιουνίου

Διάρκεια προγράμματος από 60 έως 120 λεπτά
Τιμή από 16,00 μέχρι (20,00 ευρώ με VR ) με Δίπλωμα Συμμετοχής
Η παροχή του τηλεσκόπιου υδρογόνου για παρατήρηση του Ήλιου είναι δωρεάν και εκτός τιμής , σε περίπτωση που δεν έχει ήλιο αναβάλλετε για άλλη φορά που το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες.
Όλα τα προϊόντα και το Δίπλωμα συμμέτοχης έχουν Certificate από NASA, Intetek,Toy Industry Associaton Inc.

Η τιμή συμμετοχής για την Εύβοια είναι 8.00 ευρώ ανά παιδί, με την προϋπόθεση να συμμετέχουν από 150 μαθητές ανά περιοχή.

Τα παιδιά βιωματικά θα γνωρίσουν τις βιόσφαιρες για πρώτη φορά και μέσα από αυτές θα μάθουν τις κυριότερες λειτουργίες του πλανήτη μας. Θα γνωρίσουν υλικά που χρησιμοποιούν οι αστροναύτες στο διάστημα για την δημιουργία τροφής και ατμόσφαιρας ,όπως και πως πρέπει να
προστατεύουμε τον πλανήτη μας μέσα από την καθημερινότητα μας.

Θεωρούμε ότι βασικό μέλημα όλων μας είναι να καλλιεργήσουμε στους ανθρώπους από μικρή ηλικία το αίσθημα του σεβασμού προς το περιβάλλον και της ευθύνης για την αρμονική συνύπαρξη ανθρώπου-φύσης. Η προστασία του περιβάλλοντος και του πλανήτη μας είναι ευθύνη όλων μας. Με αυτή μας την προσπάθεια ευχόμαστε να συμβάλλουμε σε ένα καλύτερο μέλλον για τις επόμενες γενιές.

Από την τεχνολογία της NASA και το πάθος μας για τη φύση προκύπτουν τα εκπαιδευτικά οικοσυστήματα του T.A.O.S. Η ζωή είναι το κοινό νήμα: όλα τα προϊόντα μας φέρνουν ένα ζωντανό μήνυμα που μπορείτε να κρατήσετε μέσα σας.

Ακολουθείστε μας στο Google News

Μοιραστείτε το

Go to Top

Πηγή: eviaportal.gr