Για μια απόφαση-σταθμό για την ελληνική δημοκρατία και δικαιοσύνη έκανε λόγο ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης, αναφερόμενος από το βήμα της βουλής στη δικαστική απόφαση που καταδίκασε το μόρφωμα της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση.

Όπως τόνισε ο βουλευτής Ευβοίας και αναπλ. τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες της χώρας γνώριζαν ανέκαθεν ότι οι ναζί και οι φασίστες της Χρυσής Αυγής και των ταγμάτων εφόδων της δεν είναι και δεν υπήρξαν ποτέ αθώοι και ότι η θέση τους δεν είναι άλλη από το κελί της φυλακής.

Εστίασε στο γεγονός, καταθέτοντας την προσωπική του μαρτυρία, ότι μια τέτοια ιστορική μέρα, όπως η χθεσινή, αμαυρώθηκε από τη συμπεριφορά των ανδρών των ΜΑΤ, οι οποίοι με την πλήρη πολιτική κάλυψη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη επιτέθηκαν άγρια και απρόκλητα στις δεκάδες χιλιάδες κόσμου που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της γυναίκας-σύμβολο του αντιφασιστικού αγώνα στη χώρα, της μητέρας του Παύλου, Μάγδας Φύσσα.

“Ο φασισμός προφανώς και δεν εξαντλείται στα καταδικασμένα πλέον υποκείμενα της Χρυσής Αυγής, ο αγώνας απέναντί του οφείλει να είναι και θα είναι καθημερινός”, τόνισε κλείνοντας σχετικά.

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, ο Μ. Χατζηγιαννάκης επισήμανε πως, παρά τις βελτιώσεις που έφερε στην ολομέλεια της βουλής ο κ. Θεοδωρικάκος, οι διατάξεις για την ιθαγένεια αυστηροποιούν υπέρμετρα και αδικαιολόγητα τις διαδικασίες.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τις ρυθμίσεις για τα ζητήματα των ΟΤΑ, σχολίασε πως οι διατάξεις που ακυρώνουν στην πράξη τον ρόλο των δημοτικών και περιφερειακών συμβουλίων και μεταφέρουν το σύνολο των αρμοδιοτήτων στις οικονομικές επιτροπές θα κριθούν ως αντισυνταγματικές από τη δικαιοσύνη, ενώ, με βάση τα όσα νομοθετούνται για το πρόγραμμα χρηματοδότησης “Α. Τρίτσης”, εξέφρασε τις αμφιβολίες του για το κατά πόσο οι κυβερνώντες είναι σε θέση ακόμα και να αντιγράψουν ένα επιτυχημένο πρόγραμμα όπως ο “Φιλόδημος” που εφαρμόστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: eviaportal.gr