Απάντηση του δημάρχου Κύμης-Αλιβερίου κ. Θανάση Μπουραντά σε δημοσιεύματα έντυπου τύπου και συγκεκριμένα της Ευβοϊκής Γνώμης.

Δημοσίευμα για το κλειστό Γυμναστήριο Αλιβερίου με τίτλο ¨Στο εδώλιο και η Καράπα για τη σκανδαλώδη υπόθεση¨

Στην εφημερίδα σας της 27ής Οκτωβρίου 2022 αναφέρεστε στην περιπέτεια του Κλειστού Γυμναστηρίου του Αλιβερίου. Μεταξύ άλλων αναφέρετε ότι μετά από πέντε χρόνια εισήχθη για πρώτη φορά προς εκδίκαση στο τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ευβοίας, η μήνυση του Δημάρχου Κύμης – Αλιβερίου Θανάση Μπουραντά κατά της πρώην Δημάρχου Καράπα Αικατερίνη και της εταιρείας ¨ Εύριπος ΑΤΕ¨.

Σε άλλο σημείο επίσης αναφέρετε ότι: Το 2017 ο Μπουραντάς έκανε μήνυση για απάτη στους εκπροσώπους της εταιρείας και την Κατερίνα Καράπα. Υποστήριζε ότι η πρώην Δήμαρχος γνώριζε ότι έπρεπε να πληρώσει τις 170.000 ευρώ στην τράπεζα Eurobank και όχι στην εταιρεία όπως έκανε. Είναι απαράδεκτη η συμπεριφορά σας, να λέτε ψέματα και με τέτοιο τρόπο σαν να είναι αλήθεια. Όπως φαίνεται πήρατε το κατηγορητήριο και ότι έχει γράψει ο ανακριτής, αλλά και τα άλλα θεσμικά όργανα της δικαιοσύνης και αυτά τα αποδίδετε σε εμένα ενώ γνωρίζατε ότι δεν είναι αλήθεια.

Παρακαλώ να διορθώσετε τα πράγματα και να μη συκοφαντείτε με τέτοια άνεση, γιατί εγώ δεν είμαι ανακριτής να γνωρίζω τι ακριβώς έχει συμβεί.
Αυτό που έμαθα από τις υπηρεσίες του Δήμου ήταν για το έργο του Κλειστού Γυμναστηρίου του Αλιβερίου, έχουν γίνει εργασίες μόνο σε χωματουργικά και το κόστος των εργασιών είναι 13.500 ευρώ, ενώ ήδη είχαν πληρωθεί πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Επομένως, η μήνυση στρέφεται μόνο κατά του εργολήπτη και ότι άλλο έχει γίνει είναι θέμα των δικαστικών αρχών. Όσον αφορά στην προσφυγή ( αίτηση αναίρεσης) απόφασης της Eυrobank, εκδικάστηκε τον Απρίλιο του 2017 και εκδόθηκε η απόφαση τον Ιούνιου του 2017, με την οποία απορρίφθηκε η αίτηση αναίρεσης του Δήμου κατά της απόφασης της Eυrobank.
Με την ευκαιρία θα πρέπει να σας ενημερώσω ότι και το 2014, το εξώδικο που είχε γίνει τότε, δεν αναφέρεται σε Πρόσωπα, αλλά με την ύπαρξη επώνυμης καταγγελίας, ζητήθηκε ο έλεγχος των Οικονομικών του Δήμου και των Νομικών του Προσώπων, για να αποδειχθούν τα ψέματα σας στέλνω την μηνυτήρια αναφορά που έχω καταθέσει.

Δημοσίευμα στην εφημερίδα σας στις 21 Οκτωβρίου 2022 με θέμα « Έλεγχος στην ΔΕΥΑΚΑ για προεκλογική κατανάλωση, ο Μπουραντάς επιμένει να κοιτάζει στο παρελθόν».

Γνωρίζουμε ότι έχετε μεγάλη ευαισθησία για τον πρώην Δήμαρχο κ. Θωμά, ο οποίος ταλαιπωρείται με τρείς παραπομπές για κακουργηματικές πράξεις και κάθε φορά που ασχολείσθε με το θέμα, φαίνεται ότι φταίμε εμείς που ζητήσαμε να γίνει έλεγχος στην διαχείριση των Οικονομικών του Δήμου και των Νομικών του Προσώπων.

Μας προτρέπεται να ξεχάσουμε το παρελθόν. Δεν έχουμε καμία αντίρρηση, αρκεί να επιστραφούν στον Δήμο τα χρήματα που έχουν χαθεί, όπως έχουν διαπιστώσει οι ελεγκτές. Αν αυτό δεν γίνει δεν υπάρχει περίπτωση εμείς να αδιαφορήσουμε για το Δημόσιο χρήμα και το Δημόσιο συμφέρον, ότι και να γράφετε στη προσπάθεια σας να μας εμφανίζετε ότι είμαστε ίδιοι.

Όσο για την ΔΕΥΑΚΑ και τους ορκωτούς λογιστές, θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι οι Ανώνυμες Εταιρείες έχουν υποχρέωση να κάνουν απολογισμό και ισολογισμό κάθε χρόνο και να ελέγχονται από ορκωτούς λογιστές.

Είναι αδιανόητο να μη γνωρίζετε αυτή την υποχρέωση και να την εμπλέκετε με τον Θωμά. Μπορείτε επομένως να ηρεμήσετε αφού δεν έρχονται για τον Θωμά, αλλά για έλεγχο των οικονομικών καταστάσεων, όπως γίνεται σε όλες τις παρόμοιες επιχειρήσεις, αλλά και σε όλους τους Δήμους.

Ο Δήμαρχος

Αθανάσιος Γ. Μπουραντάς

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr