Μουσείο Αλόγου; Κι όμως, δεν υπάρχει κάποιος οργανωμένος φορέας που να αναδεικνύει το πανέμορφο αυτό ζώο το οποίο έχει και ιστορική σημασία για την Ελλάδα, κι όχι μόνο. Ιππικοί όμιλοι υπάρχουν πολλοί, χιλιάδες παιδιά και ενήλικες μαθαίνουν ιππασία, μαθαίνουν να αγαπούν τα άλογα, όμως, δεν υπάρχει ένας χώρος ανάδειξης του εκπληκτικού αυτού συντρόφου των ανθρώπων.

Αυτή την ιδέα μαθαίνουμε ότι προωθεί ο δραστήριος Ιππικός Σύλλογος στην Κάρυστο, οι γνωστοί σε όλους μας «Φίλιπποι», οι οποίοι έχουν συχνή παρουσία στις παρελάσεις των εθνικών εορτών.

Και την πρόταση αυτή συζήτησαν με τη Σοφία Νικολάου, την υποψήφια βουλευτή με τη Νέα Δημοκρατία, με την οποία συναντήθηκαν στο δημοτικό σχολείο Καλυβίων.

Η συνάντηση ήταν θερμή, η πρόεδρος Ευθυμία Καράβολα και με τα μέλη, η κτηνίατρος Μαρία Τσαπέπα και ο κ. Μπάμπης Παπαϊωάννου, ενημέρωσαν την κ. Νικολάου για τις δράσεις τους, αλλά και για το σχέδιο δημιουργίας Μουσείου Αλόγου.

Από την πλευρά της η πρώην γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής έδωσε συγχαρητήρια στα μέλη του Συλλόγου για το έργο που επιτελούν, τόσο σχετικά με την προστασία του αλόγου όσο και με την διατήρηση μοναδικών ιστορικών παραδόσεων, αλλά και την ανάδειξη της περιοχής της Καρύστου και της Εύβοιας.

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr