Αρχική Πολιτική H ΝΕΑ ΠΟΛΗ καταψήφισε τον προϋπολογισμό 2024 του δήμου Χαλκιδέων

H ΝΕΑ ΠΟΛΗ καταψήφισε τον προϋπολογισμό 2024 του δήμου Χαλκιδέων

33
0

Η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Χαλκιδέων ΝΕΑ ΠΟΛΗ καταψήφισε τον προϋπολογισμό για το 2024 όπου τον χαρακτήρισε πλασματικό και ότι συντάχθηκε με γραφειοκρατικές διαδικασίες, χωρίς όραμα και έμπνευση.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της παράταξης:

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η παράταξη μας καταψήφισε τον Προϋπολογισμό του 2024.

Έναν προϋπολογισμό που ενώ φαίνεται να έχει σωστή λογιστική αποτύπωση,περιορίζεται σε μια αμιγώς διαχειριστική αντίληψη, χωρίς καμιά συγκεκριμένη αναπτυξιακή προοπτική και στόχευση.

Έναν προϋπολογισμό που περιλαμβάνει ίδιες μελέτες και έργα βαλτωμένα,που είχαν ενταχθεί ή ξεκινήσει τα προηγούμενα έτη και από προηγούμενες δημοτικές αρχές και που δεν έχουν ολοκληρωθεί έως σήμερα (πχ Μουσικό Σχολείο,26ο Δημοτικό Σχολείο,Δημοτική Αγορά,ΕΠΑΛ,κτίριο ΟΣΕ).Όλο αυτό,σε συνδυασμό με τον εξαιρετικά χαμηλό ρυθμό απορροφητικότητας των προβλεπόμενων πόρων και της υλοποίησης των έργων,προδιαγράφει μια πολύ κακή εικόνα για τις υποδομές του Δήμου Χαλκιδέων και το 2024.

Παρατηρήσαμε επίσης πολλούς κωδικούς για προμήθειες, υπηρεσίες και μικρά έργα με ποσά στο ανώτατο όριο της ευχέρειας των απευθείας αναθέσεων, κάτι που μας βρίσκει κάθετα αντίθετους.

Πιστεύουμε ότι δεν έχουν συμπεριληφθεί σωστά και διεγείρουν εύλογα ερωτήματα οι απλήρωτες υποχρεώσεις δαπανών από το 2023 για τη μεταφορά σύμμεικτων και ογκωδών απορριμμάτων καθώς και άλλων δαπανών αλλά και οι ανειλημμένες για το 2024.

Ιδιαιτερα ανησυχητικό είναι ότι έχουν αναφερθεί στο προϋπολογισμό του Δήμου,έσοδα, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων, είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν και πότε θα εισπραχθούν.

Δυστυχώς είναι φανερό ότι πρόκειται για έναν πλασματικό προϋπολογισμό, αφού μεγάλο μέρος των εσόδων του δεν θα είναι στη διάθεση του Δήμου, πράγμα που σημαίνει ότι αντίστοιχο μέρος από τις δαπάνες, δεν θα υλοποιηθεί.

Ένα μέρος των εσόδων θα αναπληρωθεί από το χρηματικό υπόλοιπο, το οποίο εμφανίζεται μειωμένο και από το αποθεματικό, που ειναι ήδη στο κόκκινο.

Το αποτέλεσμα θα είναι να δημιουργηθούν πολλά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του Δήμου και να μην υλοποιηθούν πολλά έργα, δράσεις και προγράμματα που περιλαμβάνονται στον προϋπολογισμό και στο τεχνικό πρόγραμμα.

Ο Προϋπολογισμός του 2024 συντάχθηκε με γραφειοκρατικές διαδικασίες, χωρίς όραμα και έμπνευση και θα ειναι εξαιρετικα δύσκολο να υλοποιηθεί. Ένας μεγάλος κατάλογος εσόδων και εξόδων, χωρίς καμιά ιδιαίτερη στόχευση, αποτυπώνει την αδυναμία της διοίκησης να διαχειριστεί αποτελεσματικά τα οικονομικά του Δήμου.

Ευχής έργο και για το καλό του Δήμου και των Δημοτών μας να διαψευστούμε.

Ακολουθείστε μας στο Google News

Μοιραστείτε το

Go to Top

Πηγή: eviaportal.gr