Αρχική Πολιτική H απάντηση της Σπυρίδας Ρόγκα για τα Τσιμέντα Χαλκίδας

H απάντηση της Σπυρίδας Ρόγκα για τα Τσιμέντα Χαλκίδας

78
0

Η Υποψήφια Βουλευτής Εύβοιας με το ΜέΡΑ 25 Σπυρίδα Ρόγκα δίνει την δική της απάντηση σχετικά με το ερωτηματολόγιο που έθεσε η Ομάδα Πρωτοβουλίας για την διατήρηση και επανάχρηση του χώρου των Τσιμέντων Χαλκίδας και την προστασία και ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου της Αυλίδας.

Η απάντηση της κ. Ρόγκα:

Το σοβαρό ζήτηµα του τί µέλλει γενέσθαι µε το παλιό “τσιµεντάδικο” στη Χαλκίδα, ιδιοκτησίας ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ, αποτελεί ένα ακόµα βροντερό παράδειγµα των ταξικών προτεραιοτήτων των µνηµονιακών κοµµάτων: τα συµφέροντα της ολιγαρχίας να προηγούνται από το δηµόσιο συµφέρον, εν προκειµένω την προστασία του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής µας κληρονοµιάς.

Συγκεκριµένα, όπως δηλώνει και η «Πρωτοβουλία πολιτών για τη διατήρηση και επανάχρηση του τσιµεντάδικου Χαλκίδας για την προστασία και ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου της Αυλίδας»:

Οι σχεδιαζόµενες χρήσεις θα φέρουν ανεπανόρθωτες καταστροφές στον Αρχαιολογικό χώρο και στο περιβάλλον. Θα υποβαθµιστεί ο κλειστός κόλπος του Νότιου Ευβοϊκού, θα επιβαρυνθούν οι τοπικές µετακινήσεις, θα εξαφανιστεί ένα µεγάλο µέρος του κτιριακού αποθέµατος της Βιοµηχανικής κληρονοµιάς και της κοινωνικής, ταξικής, εργατικής, βιοµηχανικής µνήµης της Εύβοιας. Επιπλέον οι εγκαταστάσεις των LOGISTICS για να λειτουργήσουν χρειάζονται µικρό αριθµό εργαζοµένων, οπότε θα συνεισφέρουν ελάχιστα στην οικονοµική ζωή της τοπικής
κοινωνίας.

Τα επιχειρηµατικά αυτά σχέδια εκπονούνται και επιδιώκονται από την ιδιοκτήτρια εταιρεία εντός του χαρακτηρισµένου αρχαιολογικού χώρου της Αυλίδας, καταστρατηγώντας τις χωροταξικές-πολεοδοµικές διατάξεις, παραβλέποντας τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις αυτής της χωροθέτησης και αγνοώντας προκλητικά την πολιτιστική κληρονοµιά της πολύπαθης Εύβοιας. Τα µνηµονιακά κόµµατα σφυρίζουν αδιάφορα.

– ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ δημόσια τις επιχειρηματικές ενέργειες της εταιρείας και κάθε κυβερνητική στήριξη ιδιωτικών συμφερόντων
– ΣΤΗΡΙΖΕΙ την «Πρωτοβουλία πολιτών για τη διατήρηση και επανάχρηση του τσιµεντάδικου Χαλκίδας για την προστασία και ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου της Αυλίδας», όπως άλλωστε συµπαραστέκεται, καθ’ όλη τη θητεία του, σε κάθε συλλογικότητα πολιτών που παλεύει για την προστασία του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονοµιάς της Εύβοιας ενάντια στα ιδιωτικά συµφέροντα κάθε διάττοντα σωτήρα που εµφανίζεται στο νησί.

Σπυρίδα Ρόγκα
Υποψήφια Βουλεύτρια Ευβοίας ΜέΡΑ 25
Χηµικός Μηχανικός (ΑΠΘ)
M.Sc. Μηχανική Περιβάλλοντος (Imperial College London)

Ακολουθείστε μας στο Google News

Μοιραστείτε το

Go to Top

Πηγή: eviaportal.gr