Ο πρώην βουλευτής και Υφυπουργός Συμεών Κεδίκογλου σχολιάζει τις κινήσεις της Κυβέρνησης σχετικά με τα εμβόλια για τον Covid-19.

Ακολουθεί η επιστολή του κ. Κεδίκογλου:

Μας είπαν ότι οι εμβολιασμοί πάνε ρολόι. Υποψιαστήκαμε πόσο καλά πάνε όταν απ τα 1018 αρχικά εμβολιαστικά κέντρα πέσαμε στα 282.

Σιγουρευτήκαμε όταν το νιώσαμε στο πετσί μας στη Β. Εύβοια. Φαντάζομαι και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Όλοι συμφώνησαν ότι οι πρώτοι που είχαν να κερδίσουν από το εμβόλιο είναι οι ηλικιωμένοι και οι ευπαθείς ομάδες. Με ποιο δικαίωμα αφήνουν απροστάτευτους τις μανάδες τους πατεράδες, τους παππούδες μας αλλά και συνανθρώπους ευπαθείς ή με αναπηρία που πρέπει να πάρουν σειρά;

Ποιο φωτεινό μυαλό σχεδίασε να μην υπάρχει ούτε ένα εμβολιαστικό κέντρο από Χαλκίδα και πάνω; Ούτε έστω στα κέντρα υγείας Ιστιαίας και Μαντουδίου. Εκτός αν περίμεναν από έναν υπερήλικα άνω των 85 να μετακινηθεί μς αυτόν το δρόμο, αυτήν την απόσταση, μ αυτό το κόστος και με αυτές τις καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν, ώστε ακόμη κι αν ήθελε η μετακίνηση ήταν απαγορευτική! Όλοι αυτοί περίμεναν κλεισμένοι στο σπίτι τους ώσπου νά ρθει το εμβόλιο, το εμβόλιο ήρθε τελικά αλλά τους προσπέρασε.

Ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής περιφέρειας όπου ανήκει η Εύβοια, που επισκέφτηκε λίγες μέρες πριν τα Κέντρα Υγείας συνοδεία κυβερνητικών παραγόντων τι επιθεώρησε και συντόνισε εν μέσω πανδημίας αν όχι την ασφαλή διάθεση εμβολίων στους ηλικιωμένους συνανθρώπους μας;

Νομικός δεν είμαι αλλά νομίζω πως όταν τόσο καταφανώς διακρίσεις πολιτών ή παραλείψεις έχουν σαν αποτέλεσμα να χαθούν ζωές, τότε εκτός από τις πολιτικές υπάρχουν και ποινικές ευθύνες. Είναι ίσως το μόνο μέσο πίεσης στην αδιαφορία και την κοινωνική αναλγησία όσων απλά ενδιαφέρονται για την επικοινωνία κι όχι για το αποτέλεσμα, ακόμη κι αν αυτό συνδέεται με την ανθρώπινη ζωή.

ΥΓ. Για να προλάβω κάποια σχόλια όσων είναι επιφυλακτικοί με το εμβόλιο, είναι δικαίωμά σας. Αναφέρομαι σε όσους ενώ θέλουν να το κάνουν δεν μπορούν.

Πηγή: eviaportal.gr