Αρχική Πολιτική Ευρεία περιοδεία Σ. Κεδίκογλου στις πληγείσες από την κακοκαιρία, περιοχές της βόρειας...

Ευρεία περιοδεία Σ. Κεδίκογλου στις πληγείσες από την κακοκαιρία, περιοχές της βόρειας Εύβοιας

83
0

Αρχική/Πολιτική/Ευρεία περιοδεία Σ. Κεδίκογλου στις πληγείσες από την κακοκαιρία, περιοχές της βόρειας Εύβοιας

Περιοδεία ευρείας κλίμακας στις πληγείσες, από την πρόσφατη κακοκαιρία, περιοχές της κεντρικής και βόρειας Εύβοιας, πραγματοποιεί από το πρωί της Παρασκευής ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σίμος Κεδίκογλου.

Ο κ. Κεδίκογλου, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας κ. Γιώργο Κελαϊδίτη, τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκίδας, Αντιπύραρχο κ. Αντώνη Μαυρίδη, τον Δήμαρχο Διρφύων – Μεσσαπίων κ. Γιώργο Ψαθά και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Διρφύων Μεσσαπίων, Σπύρο Ραπτάκη, μετέβη στις εγκαταστάσεις των εκχιονιστικών μηχανημάτων της Περιφέρειας στον Άγιο και ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών αποκατάστασης σε βλάβες και ζημιές οδικών δικτύων και ηλεκτροδότησης. Επιπλέον, κινήθηκε και επί της εθνικής οδού Χαλκίδας – Αιδηψού για να διαπιστώσει το μέγεθος του προβλήματος που προέκυψε από τις πτώσεις δέντρων από το βάρος του χιονιού.

Ο ΥφΑΑΤ εξήγησε ότι θα δοθούν οι απαραίτητες εγκρίσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες, σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και την Περιφέρεια, ώστε να ξεκινήσει άμεσα ο σχεδιασμός για τον καθαρισμό στα πρανή και την κοπή δέντρων, πεσμένων και «νεκρών», κατά μήκος της εθνικής οδού, σε μια απόσταση τουλάχιστον 20-30 μέτρων από το δρόμο.
«Επικοινώνησα με τον ΔΕΔΔΗΕ και με διαβεβαίωσαν ότι βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες καθαρισμού και κατά μήκος των γραμμών ηλεκτροδότησης. Είναι επιτακτική ανάγκη να καθαριστούν όλα όσα έχουν κοπεί στη μέση ή έχουν πέσει ολοκληρωτικά καθώς αποτελούν εμπρηστική βόμβα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Υφυπουργός και βουλευτής Εύβοιας, συνεχάρη τον μηχανισμό πολιτικής προστασίας που βρίσκεται σε ύψιστη ετοιμότητα και επαγρύπνηση για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν εξαιτίας των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. «Θέλω να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες στα μέλη των συνεργείων Περιφέρειας και ΔΕΔΔΗΕ, στους πυροσβέστες, στους εθελοντές και σε όλους όσοι δίνουν μάχη για να κρατήσουν ανοιχτές τις οδικές συνδέσεις και διαρκή ηλεκτροδότηση», κατέληξε.

Ακολουθείστε μας στο Google News

Μοιραστείτε το

Go to Top

Πηγή: eviaportal.gr