Αρχική Οικονομία Εργατικό ατύχημα στην Κύμη

Εργατικό ατύχημα στην Κύμη

23
0

Τα ξημερώματα της Πέμπτης 15 Φεβρουαρίου 2024, ακόμα ένας εργαζόμενος προστέθηκε σε αυτούς που σακατεύτηκαν στον αγώνα για το μεροκάματο μέσα σε μια βδομάδα στην Εύβοια.
Συγκεκριμένα, ο συνάδελφος τραυματίστηκε σοβαρά στην επιχείρηση πλαστικών «ΓΛΥΚΟΣ» στην περιοχής της Κύμης όταν πρέσα συνέθλιψε την παλάμη του.

Ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση στον συνάδελφο που νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο ΚΑΤ. Είμαστε στη διάθεση της οικογένειας σε ό,τι χρειαστεί.
Η τελευταία εβδομάδα απέδειξε με τον πιο τραγικό τρόπο ότι μπροστά στο κυνήγι του κέρδους δεν υπολογίζεται η ανθρώπινη ζωή.

Οι αντεργατικοί νόμοι που δίνουν «αέρα στα πανιά» της εργοδοτικής αυθαιρεσίας, η έλλειψη απαραίτητων μέτρων προστασίας της ζωής των εργαζομένων επειδή «κοστίζουν», η εντατικοποίηση της εργασίας για να «βγει η δουλειά», η όξυνση των προβλημάτων των εργαζομένων, η ανέχεια και η ανασφάλεια, σε συνδυασμό με τις τραγικές ελλείψεις στη στελέχωση των ελεγκτικών υπηρεσιών, διαμορφώνουν το έδαφος για να μετρά καθημερινά η εργατική τάξη νεκρούς και τραυματίες.

Καλούμε τους εργαζόμενους κάθε επιχείρησης να σπάσουν τη σιωπή τους.
Να καταγγέλλουν άμεσα στο Εργατικό Κέντρο και στα Συνδικάτα ελλείψεις σε μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας, εργατικά ατυχήματα που συμβαίνουν. Είναι κυριολεκτικά ζήτημα ζωής και θανάτου!
Δεν ανεχόμαστε να πηγαίνουμε στο μεροκάματο και να μην ξέρουμε αν θα γυρίσουμε σώοι στις οικογένειές μας!
Η οργάνωση και η συσπείρωση των εργαζομένων στα Συνδικάτα τους είναι ο μόνος τρόπος για να μπει ένα στοπ σε αυτή την κατάσταση!

Απαιτούμε:

– Να διερευνηθούν οι αιτίες του εργατικού ατυχήματος.
– Η εργοδοσία να αναλάβει πλήρως την αποκατάσταση της υγείας του συναδέλφου και να τον αποζημιώσει για όσο διάστημα δε θα μπορεί να εργαστεί.

Η Απεργία στις 28 του Φλεβάρη θα στείλει ηχηρό μήνυμα:
ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!

Ακολουθείστε μας στο Google News

Μοιραστείτε το

Go to Top

Πηγή: eviaportal.gr