Το bio-Mechanical festival προσκάλεσε για άλλη μια χρονιά, για το καλοκαίρι του 2022, συλλογικότητες και καλλιτέχνες να κάνουν μια στάση στην Αυλίδα, στον εφήμερο πολιτιστικό χώρο Αυλιδείας Αρτέμιδος, έναν τόπο μεγάλης πολιτιστικής σημασίας, αφανή, που διεκδικεί τη δική του ταυτότητα, καθώς βρίσκεται πλησίον του μυθικού τόπου της θυσίας της Ιφιγένειας και της Τρωικής εκστρατείας, του αρχαιολογικού τόπου του Ιερού της Αυλιδείας Αρτέμιδος, αλλά και ενός πυκνού μεταβιομηχανικού τοπίου σύγχρονης μνήμης και ταυτόχρονα εγκατάλειψης και λεηλασίας.

Η παρουσία του Θ.Χ. από το 2012 στο Θέατρο Αυλιδείας Αρτέμιδος ακολουθεί μια διαρκώς ανοδική πορεία.

Η προσπάθεια ανάδειξης του τόπου, η διοργάνωση του πολυθεματικού φεστιβάλ, μιας τόσο απαιτητικής και δύσκολης πολιτιστικής εκδήλωσης σε έναν τόπο τραχύ, χωρίς σταθερές και μόνιμες βασικές υποδομές, δείχνει την επιμονή μας σε μια προσπάθεια που κάθε φορά ξεκινά από το μηδέν, δείχνει την υπομονή, την αγάπη και την πίστη στις πολιτιστικές αξίες και στο εναπομείναν φυσικό περιβάλλον, που με λύπη, ακόμα και σήμερα, παρακολουθούμε να σχεδιάζεται η καταστροφή του.

Χωροθετούμε κάθε χρονιά, εδώ, τη «μυστική κοιλάδα και το δάσος της Άρτεμης», ανάμεσα στο Μεγάλο Βουνό και τον λόφο «Νησί», από τον όρμο Μεγάλο Βαθύ μέχρι το Μικρό Βαθύ και το Τσιμεντάδικο, και αναγγέλλουμε:

«Επόμενος σταθμός Αυλίδα». Ενεργοποιούμε τις δημιουργικές καλλιτεχνικές δυνάμεις, για να επουλώσουμε τις πληγές μιας μακροχρόνιας εκμετάλλευσης και καταστροφής της φύσης και του μυθικού τόπου.

Το Θέατρο Χαλκίδας εντάσσει στο πλαίσιο του 6ου bio-Mechanical Festival, την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, η οποία πέρα από την φρικαλεότητα και τον πόνο που προκάλεσε, διαμόρφωσε καθοριστικά την κοινωνική, πολιτιστική και οικονομική διαδρομή της πατρίδας μας.

Το πρόγραμμα:

Μετά την πρόσκληση που απευθύναμε, εξήντα (60) πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις κατατέθηκαν για συμμετοχή στο 6ο bio-Mechanical Festival.

Ενδεικτικά αναφέρουμε:

Από τον τομέα θεάτρου

• ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου
Μιλώ για Σένα Πατρίδα, Έλλη Παπαδημητρίου
Σκηνοθεσία: Κάτια Ζαρκάδα / Γιούλη Μαρούση

•Καπνοκράτωρ, Ανδρέα Στάικου
Σκηνοθεσία: Εμμανουέλα Κοντογιώργη

Από τον τομέα μουσικής

• Μουσική του Αιγαίου
Συναυλία του Παντελή Θαλασσινού

• Μαζί
Συναυλία με τους Ρίτα Αντωνοπούλου και Μανόλη Ανδρουλιδάκη

Από τον τομέα των εικαστικών

• Εργαστήρι Τέχνης Χαλκίδας, Μυθολογίες του Τόπου μου, Δημοτική Πινακοθήκη Μυταρά

• Γεώργιος Κεβρεκίδης, Μνήμες Απο Μικρά Ασία

• Ε.Π.Α.Ψ.Υ., Το πέπλο της Αρτέμιδος

Από τον τομέα χορού

• Φαινομενικά Κενό
Χορογραφία: Αλέξανδρος Κεϊβάναη

• Ντουέτα
Χορογραφία: Κώστας Τσιούκας
Εκδηλώσεις –Διαλέξεις

• Αντώνιος Α. Αντωνίου,
Τα Βαρυτικά Κύματα ως πύλη μιας νέας επιστημονικής πραγματικότητας, μιας νέας γνώσης

• ΣΙΔΕΡΙΤΗΣ, Αυλίδα – Ιστορικά και Περιβαλλοντικά Μονοπάτια

Στο Θέατρο Αυλιδείας Αρτέμιδος η ομάδα του Θεάτρου Χαλκίδας παρουσιάζει τη δική της εκδοχή της αγαπημένης ερωτικής κωμωδίας, Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας.

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr