Για το κρούσμα που επιβεβαιώθηκε σε τμήμα της Α΄τάξης του Γενικού Λυκείου Χαλκίδας, η διεύθυνση του σχολείου ενημερώνει ότι ο μαθητής δεν είχε προσέλθει στα μαθήματα κατά την επαναλειτουργία μετά την κατάληψη.

Στην συνέχεια εκ της διευθύνσεως δηλώθηκαν τα εξής: Ως εκ τούτου δεν υπήρξε επαφή με κανέναν διδάσκοντα, συμμαθητή, χώρο εντός του σχολείου. Είναι μια κατάσταση που μπορεί να συμβεί στον καθένα μας, οπότε να αποφεύγετε την στοχοποίηση. Γίνονται όλες οι ενδεικνυόμενες ενέργειες και θα ενημερωθείτε για τις οδηγίες που θα μας δοθούν Το όριο των απουσιών για να χαρακτηρισθεί η φοίτηση επαρκής είναι οι 114 ώρες απουσίας.

Ο γονιός έχει την υποχρέωση να ενημερώσει το σχολείο για την απουσία του παιδιού του, άσχετα με τον λόγο. Δεν χρειαζόταν η υποβολή κάποιου δικαιολογητικού.

Αυτό το τελευταίο λόγω του covid-19 διαφοροποιείται. Για παιδιά με ύποπτα συμπτώματα covid-19:

  1. Αν έχουν κάνει έλεγχο με μοριακό τεστ και είναι αρνητικό, επιστρέφουν σύμφωνα με τις υποδείξεις προσκομίζοντας αντίγραφο της απάντησης, οι απουσίες δεν καταμετρώνται
  2. Αν δεν έχουν κάνει έλεγχο: α/ φέρνουν εναλλακτική διάγνωση και β/ δήλωση ότι δεν έχει επιδημιολογική σύνδεση με ύποπτο ή επιβεβαιωμένο περιστατικό covid-19. Στην περίπτωση αυτή μπορεί να επιστρέψει στο σχολείο με την πάροδο τουλάχιστον 24 ωρών από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού χωρίς τη λήψη αντιπυρετικών και την ύφεση των συμπτωμάτων.
  3. Σε περίπτωση απουσίας για άλλο λόγο παρακαλούμε να στέλνετε ενημερωτικό e-mail Η σωστή διαχείριση έστω και μικροαδιαθεσιών και η έγκαιρη ενημέρωση του σχολείου είναι πράξη ευθύνης.

Πηγή: eviaportal.gr