Αρχική Πολιτισμός Επίσκεψη – περιήγηση στους Πύργους του Μύτικα και του Βασιλικού

Επίσκεψη – περιήγηση στους Πύργους του Μύτικα και του Βασιλικού

65
0

Η ΕΛΜΕ Εύβοιας στο πλαίσιο της ανάδειξης της τοπικής Ιστορίας μέσω εκπαιδευτικών δράσεων των σχολείων και της γνωριμίας – επαφής με σημαντικά ιστορικά τοπόσημα της περιοχής μας διοργανώνει επίσκεψη – περιήγηση στους 2 Πύργους του Μύτικα και στον παρακείμενο Πύργο του Βασιλικού.

Η δράση μας αυτή στηρίζεται σε αντίστοιχη δουλειά που πραγματοποιήθηκε από τους μαθητές και τις μαθήτριες του 4ου Λυκείου Χαλκίδας και του 3ου Λυκείου Χαλκίδας, με υπεύθυνες καθηγήτριες τις κ. Ζωή Μπαρώτα , Κωνσταντίνα Γκανή και Κατερίνα Πανούση και αφορά τους μεσαιωνικούς Πύργους της ενδοχώρας της Χαλκίδας.

Η δουλειά αυτή έχει αποτυπωθεί σε ένα έντυπο που χρηματοδοτήθηκε κατά κύριο λόγο από το 4ο Λύκειο Χαλκίδας και υπάρχει η δυνατότητα ένας αριθμός αντιτύπων να διανεμηθεί δωρεάν σε όσους παρευρεθούν.

Κατά την επίσκεψή μας εκεί, θα συνοδευόμαστε από τον Dr Andrew Blackler, ο οποίος είναι διδάκτορας στο Κέντρο Βυζαντινών, Οθωμανικών και Νεοελληνικών Σπουδών του πανεπιστημίου του Βirmingham και συνεργάζεται με την τοπική Εφορεία Αρχαιοτήτων και το πανεπιστήμιο του Leiden σε μια μελέτη που εκπονούν από κοινού και αφορά την ενδοχώρα της μεσαιωνικής Χαλκίδας (Νegroponte).

Η επίσκεψη έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 18 Ιουνίου 2023 και ώρα 11. 00 και τόπος συνάντησης θα είναι η εκκλησία της Ευαγγελίστριας που βρίσκεται στη βάση του λόφου των 2 Πύργων , στο Μύτικα.

Θα ακολουθήσει επίσκεψη στον Πύργο του Βασιλικού και στη συνέχεια μετάβαση στην παραλία Λευκαντί για μεσημεριανό φαγητό και αναστοχασμό.

Ακολουθείστε μας στο Google News

Μοιραστείτε το

Go to Top

Πηγή: eviaportal.gr