Συνάντηση είχε ο βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ Σίμος Κεδίκογλου με τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων κ. Ευάγγελο Κυριαζόπουλο, προκειμένου να συζητηθούν λεπτομερώς διαδικαστικά ζητήματα που αφορούν στη χρηματοδότηση μελέτης βιωσιμότητας των ακτοπλοϊκών συνδέσεων της Κύμης με τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, τα Μικρασιατικά παράλια και τους Λιμένες της Μαύρης Θάλασσας (Γεωργίας, Ρωσίας, Ουκρανίας, Ρουμανίας, Βουλγαρίας).

Ο βουλευτής εντείνει τις πιέσεις για την υλοποίηση της πρότασης για την ανάπτυξη του Λιμανιού της Κύμης μέσω ενός καινοτόμου σχεδίου ΣΔΙΤ και της πολυετούς παραχώρησης του Λιμανιού σε αντάλλαγμα για την κατασκευή ενός νέου δρόμου Χαλκίδας-Κύμης, που θα μειώνει σχεδόν στο ήμισυ την απόσταση και θα φέρνει το Λιμάνι κοντύτερα στον κεντρικό εθνικό οδικό άξονα, αλλά και στις σιδηροδρομικές γραμμές.
Να σημειωθεί, ότι και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχει δεσμευτεί ότι θα αναλάβει την εκπόνηση προμελέτης για τον προϋπολογισμό του κόστους της κατασκευής του δρόμου.

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr