Ήταν θέμα χρόνου. Αυτό που φωνάζουμε τόσο καιρό σε όλους τους τόνους, περί ελλιπών μέτρων προστασίας, περί απουσίας σοβαρής υγειονομικής θωράκισης, περί ολιγωρίας της κυβέρνησης και του υπουργείου παιδείας, ούτε εμμονή είναι ούτε υπερβολή, είναι μια πραγματικότητα, την οποία η πολιτική ηγεσία του υπουργείου εξακολουθεί να αποσιωπά και να παραβλέπει.

Κι έτσι τα πρώτα κρούσματα σε σχολείο της πόλης της Χαλκίδας είναι γεγονός. Και μάλιστα σε σχολείο που δεν έκανε ούτε μια μέρα κατάληψη, για να απαντήσουμε και στα παπαγαλάκια της κυβέρνησης και του υπουργείου, ότι οι καταληψίες, είναι αυτοί που μη τηρώντας τα μέτρα προστασίας , έθεταν σε κίνδυνο τους εαυτούς και τις σχολικές τους μονάδες.

Το Υπουργείο Παιδείας και η πολιτική μας προϊσταμένη κ. Κεραμέως, που ο μόνος της καημός είναι να δρα τιμωρητικά κι εκδικητικά, βλάπτουν σοβαρά όχι μόνο την Εκπαίδευση αλλά και την Υγεία. Η υπουργός των «παγουρίνο» και της «μάσκας αερόστατο», που κωφεύει συστηματικά απέναντι στα δίκαια αιτήματα των μαθητών/τριών και των εκπαιδευτικών τους είναι ανίκανη και πρέπει να παραιτηθεί. Το αφήγημα, που σχεδόν με το βούρδουλα, προσπαθούν όλοι στην κυβέρνηση να κατασκευάσουν, καταρρέει σαν χάρτινος πύργος. Δεν θα ανεχτούμε άλλη ολιγωρία σε βάρος της υγείας μας, της υγείας των μαθητών/τριών και των οικογενειών τους!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ:

  • Μείωση του αριθμού των μαθητών/τριών σε κάθε τμήμα-Αποσυμφόρηση τώρα των σχολικών αιθουσών
  • Πρόσληψη επιπλέον εκπαιδευτικού προσωπικού και προσωπικού καθαριότητας
  • ΔΩΡΕΑΝ διαγνωστικά τεστ σε περίπτωση ύποπτων κρουσμάτων, δωρεάν τεστ σε όλες τις επαφές μετά από επιβεβαιωμένο κρούσμα στη σχολική μονάδα
  • Πρόσληψη ιατρικού προσωπικού στις δημόσιες δομές υγείας
  • Διακοπή μαθημάτων, ιχνηλάτηση και απολύμανση του σχολικού χώρου ακόμη και όταν υπάρχει 1 επιβεβαιωμένο κρούσμα
  • Αποσυμφόρηση των λεωφορείων που μεταφέρουν μαθητές/τριες-Να ισχύει η πληρότητα στο 65%, όπως σε όλα τα ΜΜΜ και όχι 100% όπως είναι τώρα

ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΝΟΧΗ-Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΜΑΣ ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΕ

Πηγή: eviaportal.gr