Τοποθέτηση του Βαγγέλη Αποστόλου, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ευβοίας και πρώην Υπουργού, κατά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, με θέμα ημερήσιας διάταξης την ενημέρωση των μελών της Επιτροπής από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή, σύμφωνα με το άρθρο 32§9 του Κανονισμού της Βουλής, προ της υπογραφής της Σύμβασης για το έργο «Αποκατάσταση των ζημιών στις υφιστάμενες οδικές, καθώς και σε λοιπές υποδομές στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, που προκλήθηκαν από τον μεσογειακό κυκλώνα «Ιανός», στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου 2020».

«Κύριε Υπουργέ, επειδή μιλάμε για τα έργα που έχουν σχέση με τις πλημμύρες και ειδικά για τον Ιανό, να σας υπενθυμίσω ότι και εμείς στην Εύβοια είχαμε μεγάλες ζημιές. Είχαμε απώλειες 8 συνανθρώπων μας από τη Θάλεια, αλλά και από την Μήδεια. Θέλω, λοιπόν, σε μία επόμενη συνεδρίαση να μας ενημερώσετε και για την πορεία της αποκατάστασης όλων αυτών των ζημιών που προξένησαν τα συγκεκριμένα φαινόμενα.

Ενδεχομένως και για την επέκταση της σημερινής ρύθμισης και στην Εύβοια, σε αυτές τις περιπτώσεις, αλλά θα σας έλεγα ότι πρέπει να συζητήσουμε και για ένα έργο που έρχεται από πολύ μακριά. Το ξέρετε, είναι η γνωστή παράκαμψη της Χαλκίδας. Ένα έργο που ανά πέντε χρόνια μετακινούταν η διαδρομή του και βέβαια αυξανόταν ο προϋπολογισμός του. Η τελευταία οριστικοποίηση έγινε το 2018, προστέθηκαν άλλα έργα, έγινε κάποια μετακίνηση της διαδρομής και εκεί βεβαίως που περιμέναμε όλοι τη δημοπράτησή του, όπως μας είχατε ενημερώσει και είχατε και δεσμευτεί, ακούστηκε ότι δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα. Άρα, λοιπόν, παραπέμπεται στο μέλλον, στις καλένδες λέμε εμείς.

Μήπως, λοιπόν, σε αυτή τη δύσκολη πορεία μπορούμε να δούμε τουλάχιστον μέχρι τέλους του χρόνου που θα ευχόμαστε να βρεθούν τα χρήματα, να δούμε το έργο με βάση τα δεδομένα που δημιουργήθηκαν από τα φαινόμενα που προηγούμενα σας ανέφερα; Διότι, υπάρχουν ζητήματα, τα έχετε δει, τα έχετε επισκεφτεί.
Για παράδειγμα, η παράκαμψη Βασιλικού, τα έργα διευθέτησης του Λήλαντα, οι γέφυρες των Φύλλων και του Βασιλικού, όλα αυτά είναι δίπλα και μαζί έρχονται σε επαφή με την παράκαμψη της Χαλκίδας.

Άρα, μήπως πρέπει να δούμε συνολικά όλο το έργο αυτό, ούτως ώστε και από πλευράς κόστους αλλά και από πλευράς αποτελεσματικότητας των συγκεκριμένων παρεμβάσεων, να έχουμε κάτι διαφορετικό από αυτό που σέρνεται μέχρι σήμερα;

Είναι καιρός να δει και η Εύβοια τουλάχιστον ένα έργο εθνικής υποδομής να αρχίσει να υλοποιείται. Αν μπορείτε, την επόμενη περίοδο κάποια ενημέρωση στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, για το συγκεκριμένο έργο, για μια αποκατάσταση στην Εύβοια την οποία έχουμε ανάγκη.

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr