Δήλωση του Βαγγέλη Αποστόλου, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ν. Ευβοίας και πρώην Υπουργού, με αφορμή την απάντηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων στις αναφορές του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ταξιάρχη, με την οποία ζητούσε την άμεση εκτίμηση των ζημιών και την καταβολή των αντίστοιχων αποζημιώσεων και ενισχύσεων για τις καλλιέργειες που χτυπήθηκαν από την πρόσφατη επέλαση του χιονιά και την ειδική ενίσχυση των παραγωγών σύκου και των ιδιωτικών συσκευαστηρίων που έχουν πληγεί από την πανδημία του κορωνοϊού.

“Πρόκειται για μια απαράδεκτη για τους συκοπαραγωγούς της Β. Εύβοιας απάντηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, τόσο για την έκτακτη ενίσχυση λόγω της πανδημίας, όσο και για την καθυστέρηση στην εκτίμηση των ζημιών από την πρόσφατη κακοκαιρία, η οποία μέχρι αυτή την ώρα εξακολουθεί να παραμένει σε εκκρεμότητα, παρότι οι παραγωγοί έπρεπε ήδη να έχουν αρχίσει το καθαρισμό των πληγέντων δένδρων.

Όσον αφορά δε στην έκτακτη κρατική ενίσχυση λόγω πανδημίας δεν υπάρχει καμία δέσμευση, για την οποία μάλιστα οι πληγέντες παραγωγοί έχουν στείλει στο Υπουργείο τα απαραίτητα δικαιολογητικά που στοιχειοθετούν την απώλεια εισοδήματος.

Το απαράδεκτο δε της απάντησης συμπληρώνεται με την ενημέρωση των συκοπαραγωγών ότι οι συνάδελφοί τους στον τομέα της παραγωγής σύκων για νωπή κατανάλωση σε όλη την Επικράτεια θα τύχουν κρατικής ενίσχυσης που καθορίζεται στα 200 ευρώ ανά στρέμμα καλλιέργειας σύκων”.

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr