Αρχική Οικονομία Εκπαιδευτική εκδρομή στην Γερμανία του Γυμνασίου Δροσιάς

Εκπαιδευτική εκδρομή στην Γερμανία του Γυμνασίου Δροσιάς

29
0

Την Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024 στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου  πραγματοποιήθηκε εκδήλωση διάχυσης μαθησιακών αποτελεσμάτων της 1ης κινητικότητας του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ με τίτλο «Ένα σχολείο για όλους, προετοιμάζοντας ενεργούς πολίτες” και κωδικό σχεδίου 2023-1-ΕL01-ΚΑ122-SCH-000149184 που υλοποιήθηκε στις 10 έως 17 Δεκεμβρίου.

Η ομάδα των μαθητών που συμμετείχαν, με τη δημιουργία ενός power point ενημέρωσαν τους συμμαθητές τους και τους καθηγητές του σχολείου για το ταξίδι που τους έδωσε την ευκαιρία να επισκεφτούν το Cristian-Ernst- Gymnasium στο Erlangen της Γερμανίας, να γνωρίσουν νέους ανθρώπους με τους οποίους δέθηκαν, τον τρόπο ζωής τους και να παρακολουθήσουν ένα πολιτιστικό πρόγραμμα, που στόχο είχε να καλλιεργήσει τη διαπολιτισμική συνείδηση και τις ικανότητές τους καθώς και την ευαισθητοποίηση σε θέματα προάσπισης της δημοκρατίας και της ενεργού πολιτότητας στην οποία στοχεύει η ευρωπαϊκή οικογένεια.

Μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους σχετικά με τα εργαστήρια στα οποία συμμετείχαν για τα ανθρώπινα δικαιώματα καθώς και για την εκπαίδευση για δημοκρατική συμμετοχή. Τα αποτελέσματα ήταν εξαιρετικά ωφέλιμα καθώς βασίστηκαν στη βιωματική, συνεργατική, μη τυπική μάθηση, με χρήση ψηφιακών εργαλείων.

Το πρόγραμμα ήταν εκπαιδευτικό με ψυχαγωγικές όμως συνιστώσες, καθώς περιηγήθηκαν στις Χριστουγεννιάτικες αγορές, τα αξιοθέατα του Erlangen, του Forchhein και της Nurnberg και ήρθαν σε επαφή με την τοπική κουλτούρα.

Κλείνοντας ευχήθηκαν να συνεχιστούν παρόμοιες δράσεις, καθώς ανοίγονται δίαυλοι επικοινωνίας, συνεργασίας και ανάπτυξης, αποκτώντας το σχολείο μας ευρωπαϊκή προοπτική.

Ακολουθείστε μας στο Google News

Μοιραστείτε το

Go to Top

Πηγή: eviaportal.gr