Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδος σε συνεργασία με την Εταιρία EPOPTIA MES Cloud Software και με την υποστήριξη του ΣΒΘΣΕ/Enterprise Europe Network, πραγματοποίησαν την Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022 Διαδικτυακή Ενημερωτική Εκδήλωση με θέμα: «Ψηφιοποίηση παραγωγής & είσοδος στο Industry 4.0, εφαρμόζοντας τις αρχές της λιτής παραγωγής».

Σκοπός της Εκδήλωσης ήταν να δοθούν απαντήσεις στον προβληματισμό των κατασκευαστών για το πως να ξεκινήσουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό τους, καθώς και να αποκωδικοποιηθεί η κατανόηση του όρου Industry 4.0 και πως μπορούν να τον εισάγουν οι επιχειρήσεις Step by Step στη καθημερινότητά τους. Η εκδήλωση έκλεισε με την παρουσίαση Case Study ενός κατασκευαστή που εξέλιξε την επιχείρηση του, χωρίς την ανάγκη επένδυσης μεγάλων ποσών και αλλαγής υποδομών.

Την εκδήλωση παρακολούθησε μεγάλος αριθμός συμμετεχόντων από παραγωγικές-μεταποιητικές επιχειρήσεις, οι οποίοι μέσω της τεχνολογίας ενδιαφέρονται να εξελίξουν τις υπηρεσίες και τα προϊόντα που προσφέρουν.
Τους συμμετέχοντες καλωσόρισε εκ μέρους του Συνδέσμου η Υπεύθυνη του ΣΒΘΣΕ/Enterprise Europe Network κα Στέλλα Βαϊνά.

Εισηγητής της ενημερωτικής εκδήλωσης ήταν ο κ. Ιωάννης Σαββαΐδης, ιδρυτής και συνιδιοκτήτης της εταιρείας EPOPTIA CLOUD SMES, η οποία εξειδικεύεται στη δημιουργία λογισμικού εκτέλεσης και διαχείρισης διαδικασιών παραγωγής (MES – Manufacturing Execution System). Η EPOPTIA ιδρύθηκε το 2018 και έχει διεθνή παρουσία σε Ελλάδα, Κύπρο Ιταλία και Βόρεια Καρολίνα, ενώ διατηρεί γραφεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr