Αρχική Οικονομία Εκδήλωση με θέμα «ΔΕΠΥ & Μαθησιακές Δυσκολίες» στα Ψαχνά

Εκδήλωση με θέμα «ΔΕΠΥ & Μαθησιακές Δυσκολίες» στα Ψαχνά

103
0

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων στα πλαίσια προγραμμάτων πρόληψης και προαγωγής της υγείας, πρόκειται να πραγματοποιήσει μία σειρά από Δράσεις, μεταξύ των οποίων η πραγματοποίηση επιστημονικών ομιλιών σε συνεργασία με φορείς που άπτονται κοινωνικών και εκπαιδευτικών θεμάτων, με σκοπό την ενημέρωση προσοχής, την υπερκινητικότητα και την παρορμητικότητα, από τα οποία προέρχεται και η ονομασία διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας. Εντοπίζεται σε παιδιά και σε ενήλικες, αφού ξεκινάει οπωσδήποτε στην παιδική ηλικία και συνεχίζεται σε πάνω από τα 2/3 των περιπτώσεων στους ενήλικες, και ευαισθητοποίηση γονέων, εκπαιδευτικών και όλων των δημοτών γενικότερα.

Η πρώτη ανοιχτή ομιλία συζήτηση, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023 και ώρα 18.30 στα Διατηρητέα κτίρια της Κεντρικής Πλατείας Ψαχνών, με θέμα: «ΔΕΠΥ & Μαθησιακές Δυσκολίες» και η διάρκειά της δεν θα υπερβαίνει την μιάμιση ώρα. Η ΔΕΠΥ είναι μια νευροαναπτυξιακή διαταραχή με πυρηνικά συμπτώματα τη διάσπαση

Οι Μαθησιακές Δυσκολίες στις μέρες μας αποτελούν μια πολύ γνωστή και συνηθισμένη κατάσταση, καθώς περίπου το 1/10 των μαθητών μπορεί να παρουσιάσει, σε διαφορετικό βαθμό τέτοιου τύπου δυσκολίες. Οι Μαθησιακές Δυσκολίες αντιμετωπίζονται όμως σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό, ειδικά στις περιπτώσεις εκείνες όπου εντοπίζονται έγκαιρα και έτσι δεν επηρεάζουν αρνητικά την παραπέρα ζωή του ατόμου.

Η συγκεκριμένη δράση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το ΚΕΔΑΣΥ Νομού Ευβοίας. Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο κος Ανδρέας Καρυστινός ψυχολόγος, ενώ η έναρξη της ομιλίας θα γίνει από τον κο Γιώργο Γκάρτζιο προϊστάμενο του ΚΕΔΑΣΗ Ευβοίας.

Ακολουθείστε μας στο Google News

Μοιραστείτε το

Go to Top

Πηγή: eviaportal.gr