Αρχική Πολιτική Εκδήλωση για την πρόληψη με πρωτοβουλία του Σπύρου Πνευματικού στην Χαλκίδα

Εκδήλωση για την πρόληψη με πρωτοβουλία του Σπύρου Πνευματικού στην Χαλκίδα

80
0

Αρχική/Πολιτική/Εκδήλωση για την πρόληψη με πρωτοβουλία του Σπύρου Πνευματικού στην Χαλκίδα

Για την εκδήλωση με θέμα «Ο ασθενής σε πρώτο πρόσωπο – Η σημασία της πρόληψης» που διοργανώνεται με πρωτοβουλία του, μίλησε ο βουλευτής Εύβοιας και Καθηγητής Ορθοπαιδικής του ΕΚΠΑ Σπύρος Πνευματικός στο ραδιόφωνο 96,5 της Χαλκίδας και τον Δημήτρη Αποστόλου.

Ο κ. Πνευματικός είπε πως η εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 24 Απριλίου και ώρα 18:30 στο Συνεδριακό Κέντρο της ΠΕ Εύβοιας, έχει ως στόχο να πληροφορήσει τον πληθυσμό για την πρόληψη, η οποία είναι πολύ πιο σημαντική από τη θεραπεία, με ενδιαφέροντες ομιλητές, από την πλευρά των ασθενών και των ιατρών. Έρχεται σε συνέχεια άλλων εκδηλώσεων που έχουν γίνει με πρωτοβουλία του κ. Πνευματικού για την ενημέρωση του κοινού, σχετικά με την πρόληψη της οστεοπόρωσης και της σκολίωσης σε διάφορες περιοχές της Εύβοιας, στην Καρυστία, στο Μαντούδι, την Αγία Άννα, την Ιστιαία και την Αιδηψό.

«Η πρόληψη μπορεί να αλλάξει την πρόγνωση ενός ανθρώπου, είναι καλύτερο να προλάβουμε παρά να θεραπεύσουμε, η έγκαιρη και γρήγορη διάγνωση μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερη πρόβλεψη και η ενημέρωση είναι σημαντικό κομμάτι της πρόληψης» τόνισε ο κ. Πνευματικός και πρόσθεσε πως η επιστήμη έχει κάνει τρομακτικά βήματα, πλέον υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα κάποιος να ιαθεί ή να έχει μια μακρά ποιοτική ζωή, πράγμα πολύ σημαντικό για τον ίδιο και για τους γύρω του.

Στόχος του είναι να γίνουν ανάλογες δράσεις για την πρόληψη και στα υπόλοιπα μέρη της Εύβοιας. «Θεωρώ ότι είναι βασική υποχρέωση, ο βασικός μου τίτλος είναι γιατρός, αυτό είναι το επάγγελμά μου, στο πλαίσιο αυτό προσπαθώ να προσφέρω στην τοπική κοινωνία τις εμπειρίες τις δικές μου» ανέφερε ο κ. Πνευματικός.

Ακριβώς πριν ξεκινήσει η πανδημία, είχε οργανωθεί εκδήλωση για τη σημασία της διατροφής και της άσκησης στην καλή υγεία, δυστυχώς μετά ήταν απαγορευτικό να γίνουν τέτοιες εκδηλώσεις. «Τον τελευταίο καιρό έχουμε ενεργοποιηθεί ξανά, κάνουμε την προσπάθεια και θα συνεχίσουμε να την κάνουμε, είναι μία πολύ απλή προσφορά στον πολίτη» είπε χαρακτηριστικά.
Όσον αφορά την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, ο κ. Πνευματικός εξέφρασε την ελπίδα να μην είναι τοξική και να μην επικεντρωθεί σε τεχνητά διλήμματα και συζητήσεις που δεν έχουν σημασία για την καθημερινότητα. «Τα θέματα ουσίας είναι η οικονομία, η παιδεία, η υγεία, να τα βάλουμε επί τάπητος και να πει ο καθένας τί θεωρεί σημαντικό για την επόμενη μέρα. Θα πρέπει να λύσουμε θέματα της καθημερινότητα, που απασχολούν διαχρονικά τον κόσμο, σε αυτά να επικεντρωθούμε και να φτιάξουμε τον προγραμματισμό μας» τόνισε.

Για την διακυβέρνηση της ΝΔ, είπε πως είναι πολλά που προσπαθήσαμε να κάνουμε, πολλά που πήγαμε καλά και άλλα που δεν μπορέσαμε να προχωρήσουμε, είναι μια ευκαιρία να σπάσουμε αυγά και να κάνουμε την αλλαγή που περιμένει ο τόπος. «Ζητάμε την ψήφο βάσει των επιχειρημάτων μας, αυτών που θέλουμε να κάνουμε. Για παράδειγμα, θες να φτιάξεις την υγεία, που θα βρεις τα λεφτά; Εγώ έχω πλάνο, το έχω πει πολλές φορές. Να μιλάμε με αλήθειες, τί θέλουμε και τί δεν θέλουμε και στο τέλος ο κόσμος θα αποφασίσει» σημείωσε.

Κλείνοντας, είπε πως για να πάει μπροστά ο τόπος, πρέπει να ξεφύγουμε από λαϊκίστικες πολιτικές του παρελθόντος, που δεν φέρνουν αποτελέσματα, αλλά να γίνουν βαθιές τομές, ακόμα κι αν έχουν πολιτικό κόστος.

Ακολουθείστε μας στο Google News

Μοιραστείτε το

Go to Top

Πηγή: eviaportal.gr