Στην έγκριση όλων των ολιγομελών τμημάτων στην Εύβοια, που είχε αιτηθεί η Διεύθυνση Περιφερειακής Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας, προχώρησε το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για την Γ’ Τάξη στο 1ο Ημερήσιο ΕΠΑΛ Αλιβερίου, την Γ’ Τάξη στο 1ο Ημερήσιο ΕΠΑΛ Χαλκίδας, την Γ’ Τάξη στο Ημερήσιο ΕΠΑΛ Κονιστρών, την Γ’ Τάξη στο Μουσικό Γυμνάσιο Χαλκίδας «Νίκος Σκαλκώτας», την Β’ και Γ’ Τάξη στο ΓΕΛ Δροσιάς και την Γ’ Τάξη στο Γενικό Λύκειο Κονιστρών.

Τα ολιγομελή τμήματα είναι σχολικά τμήματα που λειτουργούν με μικρότερο αριθμό μαθητών από τον προβλεπόμενο που ορίζει το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων. Οι βασικοί λόγοι της ίδρυσης ολιγομελών σχολικών τμημάτων είναι οι μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις που αναγκάζονται να διανύουν οι μαθητές προκειμένου να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους σε άλλα σχολεία, σε συνδυασμό με άλλες δυσκολίες όπως δύσκολες κλιματολογικές συνθήκες κατά τους χειμερινούς μήνες και κακό οδικό δίκτυο.

Ο Βουλευτής Ευβοίας Θανάσης Ζεμπίλης είχε θέσει το ζήτημα της ίδρυσης ολιγομελών τμημάτων στην Εύβοια στην Υφυπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων κα Ζέττα Μακρή, κατά την διάρκεια πρόσφατης επίσκεψής της στη Χαλκίδα. Έκτοτε, με διαρκείς ενέργειες και παρεμβάσεις τόσο στον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής κ. Αλέξανδρο Κοπτσή, όσο και στην Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως, τόνισε τις ιδιαιτερότητες της Εύβοιας λόγω μορφολογίας και κάκιστου οδικού δικτύου και κατάφερε να αποσπάσει την θετική έκβαση για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων. «Πρόκειται για μία θετική εξέλιξη που αδιαμφισβήτητα αναβαθμίζει την ποιότητα σπουδών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση Ευβοίας», τόνισε ο Θανάσης Ζεμπίλης.

Ακόμη, με αναφορά προς την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, κα Νίκη Κεραμέως, ο Βουλευτής Ευβοίας ζητάει την δημιουργία ειδικής κατηγορίας εισαγωγικών εξετάσεων για τους πυρόπληκτους μαθητές της βόρειας Εύβοιας λόγω των ειδικών συνθηκών διαβίωσης και των ψυχολογικών συνεπειών που αντιμετωπίζουν οι συγκεκριμένοι μαθητές. Συγκεκριμένα, ο Θανάσης Ζεμπίλης ζητάει να γίνει αποδεκτό το αίτημα της κοινής επιστολής του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνη Σπανού και του Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας & Αθλητισμού κ. Κώστα Γαλάνη, με το οποίο προτείνουν για την νέα σχολική περίοδο, στα αποτελέσματα των Πανελλαδικών – Εισαγωγικών εξετάσεων στους μαθητές/τριες της ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ να δοθούν επιπλέον μόρια 10% και να καλυφτεί εν μέρει η απώλεια που θα έχουν στην επίδοσή τους, λόγω των δυσμενών συνθηκών κάτω από τις οποίες καλούνται να προετοιμαστούν για τις εξετάσεις αυτές.

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr