Αρχική Lifestyle Docfest: Έκθεση ψηφιακών τεχνών από τους φοιτητές του ΕΚΠΑ της Σχολής Ευρίπου

Docfest: Έκθεση ψηφιακών τεχνών από τους φοιτητές του ΕΚΠΑ της Σχολής Ευρίπου

28
0

Το Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ – docfest επιστρέφει για ακόμα μια χρονιά μ’ ένα πλήθος προβολών, αλλά και παράλληλων εκδηλώσεων. Για έξι ημέρες, η πόλη της Χαλκίδας γίνεται το επίκεντρο του πολιτιστικού ενδιαφέροντος.
Στο 17ο docfest, οι φίλοι του ντοκιμαντέρ θα έχουν τη δυνατότητα να παρευρεθούν σε δυο ενδιαφέρουσες εκθέσεις. Η πρώτη είναι αφιερωμένη στο έργο του Ιταλού σκηνοθέτη Franco Zeffirelli μέσα από κινηματογραφικές αφίσες, ενώ η δεύτερη είναι μια έκθεση ψηφιακών τεχνών με έργα video art και εικονικής πραγματικότητας.

Franco Zeffirelli – Έκθεση Κινηματογραφικών Αφισών

Την Τρίτη 21 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε η έκθεση κινηματογραφικής αφίσας του Franco Zeffirelli σε συνεργασία με το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών. Με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από τη γέννηση του Ιταλού σκηνοθέτη, η έκθεση στοχεύει να τιμήσει το γνωστό Ιταλό σκηνοθέτη μέσα από πρωτότυπες αφίσες δέκα ταινιών του. Επιπλέον, οι θεατές θα βρουν και δεκάδες άλλα αντικείμενα και εικόνες που φανερώνουν την πλούσια δημιουργική δράση του καλλιτέχνη.

Ο Franco Zeffirelli δεν ήταν μόνο ένας σκηνοθέτης, αλλά ένας άνθρωπος των τεχνών και της ψυχαγωγίας, έχοντας ένα πολυδιάστατο έργο. Εκτός από τις ταινίες του, είχε δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την όπερα και τη σαιξπηρική δημιουργία. Παράλληλα με το ρόλο του σκηνοθέτη, είχε επίσης αναλάβει και διάφορους άλλους ρόλους, όπως αυτόν του σκηνογράφου, του ενδυματολόγου και του σεναριογράφου μεταξύ άλλων.

Η έκθεση θα αναδείξει το πλούσιο κινηματογραφικό έργο του Franco Zeffirelli, το οποίο συγκαταλέγεται ανάμεσα στο πλέον σημαντικά παγκοσμίως. Την ίδια στιγμή όμως θα αναδείξει και τις πολλές πτυχές της δημιουργικότητάς του, ώστε ν’ αποκαλυφθεί η πολύπλευρη προσωπικότητά του.

Έκθεση Video Art και Installation

Την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης Ψηφιακών Εγκαταστάσεων από τους φοιτητές του Τμήματος Ψηφιακών Τεχνών και Κινηματογράφου του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του συγκροτήματος Ευρίπου. Η έκθεση περιλαμβάνει συνολικά δύο έργα video art και δύο έργα εικονικής πραγματικότητας (virtual reality).

Οι φοιτητές, υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Δημήτρη Χαρίτου, έβαλαν τη δημιουργικότητά τους μέσα σε έργα που εκφράζουν τις ανησυχίες τους και σχολιάζουν την κατάσταση της κοινωνίας. Τα έργα κοιτούν κατάματα σύγχρονα ζητήματα, τα οποία μιλούν στους θεατές και τους βάζουν να κάνουν δύσκολες επιλογές. Ενδεικτικά, στο έργο “Save the whale” κάθε θεατής θα πρέπει ν’ αποφασίσει εάν θα σώσει τον κόσμο ή τη φάλαινα, με την οποία έχει δημιουργήσει έναν έντονο δεσμό. Στο έργο “Ardens”, θα έρθουν αντιμέτωποι με την καταστροφή του περιβάλλοντος και να προσπαθήσει ν’ ανακαλύψει τι έχει συμβεί. Το έργο “It, I, Over-I” είναι ένα video art, το οποίο θέτει σημαντικά ζητήματα σε σχέση με την προσωπική ταυτότητα και την αντίληψη των άλλων. Το video art “Eternity” καταπιάνεται με τη διαχείριση της μοναξιάς και την αποδοχή του εαυτού, ζητήματα που απασχολούν όλο και περισσότερους.

Τα έργα που θα συμμετέχουν στην έκθεση είναι τα εξής:
• Save the whale, των Άννα Φιλίδου, Ασπασία Κωνσταντίνα Γκλέκα, Φαίη Μαραμπίδου, Κώστας Κουρμπόγλου
• Ardens, των Μαλβίνα Αρακελιάν, Νικολέττα Τασιοπούλου, Σμαράγδα Χαραμόγλου, Φωτεινή Μάντσιου
• It, I, Over-I, των Μαρία Παπαδοπούλου, Ισιδώρα Παπαγιάννη, Ειρήνη-Αικατερίνη Καλαποθαράκου
• Eternity, των Ίρις Μαρίνα Γκέσλερ, Αναστασία Βασιλοπούλου, Παναγιώτα Λέκκα

Η έκθεση Κινηματογραφικής Αφίσας του Franco Zeffirelli θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών. Μέρες λειτουργίας: 21-26 Νοεμβρίου στο Φουαγιέ Μεγάρου της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας.

Η έκθεση Video Art και Installation θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Τμήμα Ψηφιακών Τεχνών και Κινηματογράφου του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του συγκροτήματος Ευρίπου. Μέρες λειτουργίας: 21-26 Νοεμβρίου στην Ισόγεια Αίθουσα Δημαρχείου «Αριστοτέλης».

Ακολουθείστε μας στο Google News

Μοιραστείτε το

Go to Top

Πηγή: eviaportal.gr