Αρχική Οικονομία Διαμαρτύρονται οι γονείς των μαθητών του Μουσικού Γυμνασίου Χαλκίδας για το νέο...

Διαμαρτύρονται οι γονείς των μαθητών του Μουσικού Γυμνασίου Χαλκίδας για το νέο κτίριο

37
0

  • Μουσικό Σχολείο, Αρτάκη

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του Μουσικού Γυμνασίου με ΛΤ Χαλκίδας «Ν. Σκαλκώτας» ξεκινάει μια σειρά διαμαρτυριών για την παρατεταμένη αναβολή ολοκλήρωσης και παράδοσης του νέου κτιρίου του σχολείου μας, καθώς και για τη σχεδόν παντελή έλλειψη ενδιαφέροντος για σχετική ενημέρωση από τους αρμόδιους φορείς.

Το νέο κτίριο του σχολείου μας στη Ν. Αρτάκη έπρεπε να έχει παραδοθεί –σύμφωνα με την αρχική σύμβαση- στις αρχές του 2022. Και ενώ πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές του προηγούμενου φθινοπώρου λάβαμε δημόσιες διαβεβαιώσεις από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την παράδοση του μέχρι το τέλος του 2023, τώρα μαθαίνουμε μέσω του Τύπου πως η παράδοση του κτιρίου πήρε εγκεκριμένη από την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Χαλκιδέων παράταση ενός έτους! Οι αρμόδιοι φορείς κωφεύουν επανειλημμένως στις προσπάθειες μας να έρθουμε σε επικοινωνία και να ενημερωθούμε λεπτομερώς για την πορεία των εργασιών, καθώς και τα προβλήματα που οδήγησαν σε μια νέα (έχουν προηγηθεί άλλες τρεις) φαινομενικά αδικαιολόγητη παράταση.

Αυτή τη στιγμή, και από την αρχή της λειτουργίας του το 2014, το Μουσικό Γυμνάσιο στεγάζεται σε ένα κτίριο βιοτεχνικών προδιαγραφών, με ανεπαρκείς αίθουσες και κοντέινερ, με ακατάλληλους χώρους για να στεγάσουν τα μαθήματα συνόλων που προβλέπονται από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, όπου τα παιδιά αναγκάζονται να μεταφέρουν στα χέρια βαριά μουσικά όργανα λόγω έλλειψης μονωμένων τάξεων, όπου τα παιδιά σιτίζονται στο «πόδι», λόγω έλλειψης τραπεζαρίας, και όπου πολλά ταλαντούχα παιδιά δεν έχουν την ευκαιρία να φοιτήσουν λόγω του περιορισμού του αριθμού εισακτέων εξαιτίας της ακαταλληλότητας του κτιρίου. Μια ακαταλληλότητα που οδηγεί, εκτός των προαναφερθέντων και σε οργανικά κενά.

Τα Μουσικά Σχολεία της Ελλάδας είναι κοιτίδες πολιτισμού και συμβάλλουν τα μέγιστα στη βελτίωση του πολιτιστικού επιπέδου του νομού τους. Επιπλέον, είναι σχολεία που δεν έχουν προβλήματα παραβατικότητας, σε αντίθεση με τα σχολεία Γενικής Παιδείας της Ββάθμιας, κάτι που αυταπόδεικτα οδηγεί στο συμπέρασμα της ξεχωριστής και σημαντικής συμβολής τους στον εκπαιδευτικό χώρο.

Ζητάμε το αυτονόητο: κατάλληλη στέγη για τα παιδιά μας. Όχι άλλο εμπαιγμό, όχι άλλη αδιαφορία. Παραδώστε άμεσα το νέο κτίριο στη σχολική κοινότητα του Μουσικού Γυμνασίου Χαλκίδας!

Ακολουθείστε μας στο Google News

Μοιραστείτε το

Go to Top

Πηγή: eviaportal.gr