Ο επικεφαλής της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης δήμου Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης με επιστολή προς την Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κ. Δήμητρα Σακελλαράκη, γνωστοποίησε την απόφαση της παράταξης του να μην παραστεί στην συνεδρίαση του συμβουλίου, λόγω υποβάθμισης του συλλογικού οργάνου.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής του Χρήστου Παγώνη:

Κυρία Πρόεδρε,

Με έκπληξη λάβαμε την Πρόσκληση, μέσω Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου, για συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την 29 Σεπ 2021, με ένα και μοναδικό θέμα: Την κατανομή της επιχορήγησης του ΥΠΕΣ στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Το θέμα αυτό είναι, όπως γνωρίζετε, τυπικό αφού έχει συμφωνηθεί ομόφωνα η κατανομή του με συγκεκριμένα ποσοστά. (60% & 40%).

Όπως αντιλαμβάνεστε, κα Πρόεδρε, με την τακτική σας αυτή υποβαθμίζετε το Δημοτικό Συμβούλιο, ένα κατ΄εξοχήν συλλογικό Όργανο Λαϊκής Εκπροσώπησης.

Μετατρέπετε τούς Δημοτικούς Συμβούλους σε διακοσμητικά όργανα, χωρίς να δύνανται, με τις διαδικασίες που ακολουθείτε, να εκφραστούν παρά μόνον να ψηφίζουν.

Το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο συνεδρίασε, με τηλεδιάσκεψη, την 12-8-2021 με 14 θέματα, εκ των οποίων συζητήθηκαν τα 3 πρώτα. Τα υπόλοιπα κρατήθηκαν για να συζητηθούν στην επόμενη συνεδρίαση. Μέχρι σήμερα δεν έχουν συζητηθεί ακόμη.

Για τους λόγους αυτούς, αρνούμενοι να συνηγορήσουμε σε περαιτέρω ευτελισμό των θεσμών, δεν θα συμμετέχουμε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που έχετε συγκαλέσει για την 29-9-2021.

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr