Ο Βαγγέλης Αποστόλου, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ευβοίας και πρώην Υπουργός, με αφορμή την απάντηση του Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Τσακλόγκου, στην αναφορά που είχε καταθέσει μετά από ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Κύμης – Αλιβερίου, με θέμα την υποβάθμιση του Γ΄ Τοπικού Υποκαταστήματος Μισθωτών Εύβοιας με έδρα την Κύμη, της τοπικής διεύθυνσης του ΕΦΚΑ Κύμης και την μετατροπή του σε Αποκεντρωμένο Τμήμα Α Κοινωνικής Ασφάλισης Κύμης δήλωσε:

«Ο αρμόδιος Υπουργός απέρριψε το ψήφισμα του Δ.Σ. Κύμης – Αλιβερίου με το οποίο διαμαρτύρονταν για την κατάργηση του ΕΦΚΑ Κύμης, εμπαίζοντάς τους κατοίκους με τρόπο πρωτοφανή.
Αφού πρώτα αποκλείει τη συνέχιση λειτουργίας του Γ’ Τοπικού Υποκαταστήματος Μισθωτών Εύβοιας με έδρα την Κύμη, υποδεικνύει στους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους να εξυπηρετούνται από το αποκεντρωμένο τμήμα της Κύμης που βέβαια έχει ως έδρα το Αλιβέρι.»

Ακολουθεί η απάντηση του Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Τσακλόγκου:

Σημειώνεται ότι η Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ, μετά την έκδοση του Οργανισμού του και των διατάξεων του Ν. 4670/2020 (ένταξη του τέως ΕΤΕΑΕΠ στον e-ΕΦΚΑ), στο πλαίσιο υλοποίησης του Οργανογράμματός του έχει προβεί σε ανακατανομή του ανθρώπινου δυναμικού με γνώμονα τη διατήρηση της εύρυθμης λειτουργίας του Φορέα, καθώς και την εξυπηρέτηση των πολιτών
και του δημόσιου συμφέροντος. Μετά την απόφαση του Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, με την οποία αποφασίστηκε – εκτός των άλλων – η έναρξη λειτουργίας της Τοπικής Δ/νσης e-ΕΦΚΑ Γ ́Εύβοιας με έδρα το Αλιβέρι και του Αποκεντρωμένου Τμήματος Α ́ Κοινωνικής Ασφάλισης Κύμης, με τις αποφάσεις του Διοικητή του Φορέα τοποθετήθηκαν έξι υπάλληλοι στο Αποκεντρωμένο Τμήμα Α ́ Κοινωνικής Ασφάλισης Κύμης, εκ των οποίων ο ένας  σε θέση ευθύνης.

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr