Σε ένα ακόμα έργο κομβικής σημασίας για την αλιεία στην Εύβοια και τον πρωτογενή τομέα, που αφορά στο αλιευτικό καταφύγιο Αγίων Αποστόλων του Δήμου Κύμης, αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σίμος Κεδίκογλου κατά τη συνάντησή του με αλιείς της περιοχής την οποία επισκέφτηκε.

Ο Υφυπουργός και Βουλευτής Εύβοιας ενημέρωσε τους επαγγελματίες για το σοβαρό σχεδιασμό και τη μεθοδική δουλειά που γίνεται αναφορικά με το έργο επέκτασης και αναβάθμισης των λιμενικών εγκαταστάσεων και υπενθύμισε πως βρίσκεται στη φάση έγκρισης.

Η αναβάθμιση του αλιευτικού καταφυγίου, έχει προϋπολογισμό άνω των 500.000 ευρώ, αποτελούσε ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής επί σειρά ετών, το οποίο ικανοποιείται με γοργούς ρυθμούς.

Με τη σειρά τους οι αλιείς, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την πορεία του έργου που θα αφήσει ένα σπουδαίο αποτύπωμα στην τοπική οικονομία αλλά και για τις προσπάθειες που καταβάλλονται από τον κ.Κεδίκογλου για τις έκτακτες ενισχύσεις στον τομέα της αλιείας. Ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος για θέματα που αφορούν τους αλιείς και ειδικότερα για το αυξανόμενο κόστος εργασίας που πλήττεται σημαντικά τον κλάδο τους.

Κεντρικός άξονας του κ. Κεδίκογλου κατά την περιοδεία του στην Π.Ε.Εύβοιας, είναι η διαρκής επαφή που επιδιώκει με εκπροσώπους φορέων και επαγγελματικούς κλάδους με στόχο την ενημέρωσή τους για τις δράσεις του ΥπΑΑΤ και της κυβέρνησης για την ανασυγκρότηση της περιοχής.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή 10 Ιουνίου, ο Υφυπουργός από κοινού με την επιστημονική ομάδα του ΥπΑΑΤ, συμμετείχαν σε ενημερωτική Ημερίδα στην Κύμη, για την ενίσχυση της τοπικής παραγωγής σύκου και μελιού.

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr