Το παλαιό Αρχαιολογικό Μουσείο Χαλκίδας ανακαινίζεται και εμπλουτίζεται η αρχαιολογική συλλογή του, ώστε μαζί με το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χαλκίδας «Αρέθουσα» να αποτελέσουν μια ολοκληρωμένη παρουσίαση της ιστορίας της Χαλκίδας, της Εύβοιας και της Σκύρου. Το Μουσείο της οδού Ελ. Βενιζέλου, στο κέντρο της πόλης, στεγάζεται σε διατηρητέο νεοκλασικό κτίριο των αρχών του 20ου αιώνα.

Η μεταφορά μέρους των εκθεμάτων του στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χαλκίδας «Αρέθουσα» έδωσε την ευκαιρία για ανανέωση της συλλογής του και για την ανάδειξη αρχαιοτήτων από τις αποθήκες αλλά και από νεότερες έρευνες.

Ανακαινίζεται και εμπλουτίζεται το παλιό Αρχαιολογικό Μουσείο Χαλκίδας

Η συλλογή του παλαιού Αρχαιολογικού Μουσείου παρουσιάζει μνημεία κυρίως από την Χαλκίδα και τις γειτονικές περιοχές. Η έκθεση αναπτύσσεται χρονολογικά από την Μέση Παλαιολιθική εποχή μέχρι την Ύστερη Ρωμαϊκή εποχή, ενώ στον αύλειο χώρο εκτίθενται γλυπτά, ταφικά μνημεία, και επιγραφές.

Ανακαινίζεται και εμπλουτίζεται το παλιό Αρχαιολογικό Μουσείο Χαλκίδας

Τα δύο λοιπόν Μουσεία σας περιμένουν για επίσκεψη, έτσι ώστε, εκτός της Χαλκίδας, να σας δοθεί η ευκαιρία να γνωρίσετε τον πολιτιστικό πλούτο όλης της Εύβοιας και της Σκύρου.

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr