Αρχική Οικονομία Άμεση η ανάγκη αντισεισμικής ενίσχυσης του κτιρίου των ΕΠΑΛ στην Χαλκίδα

Άμεση η ανάγκη αντισεισμικής ενίσχυσης του κτιρίου των ΕΠΑΛ στην Χαλκίδα

86
0

Μετά τη σεισμική δραστηριότητα που παρατηρήθηκε τον Δεκέμβριο του 2022, συστάθηκε Επιτροπή, αποτελούμενη από Μηχανικούς- υπαλλήλους της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Χαλκιδέων, προκειμένου να διενεργήσει αυτοψία στις κτιριακές εγκαταστάσεις που στεγάζονται τα ΕΠΑ.Λ Χαλκίδας.

Η Επιτροπή πραγματοποίησε μακροσκοπικό έλεγχο, συνέταξε Έκθεση Αυτοψίας και προχωρούμε σε άμεσες επεμβάσεις, για την προστασία του κτιριακού συγκροτήματος και συγκεκριμένα:

1. Η εκπόνηση πλήρους μελέτης στατικής επάρκειας, για την οποία έχει ήδη ξεκινήσει διαδικασία ανάθεσης, ως κατεπείγουσα.
2. Η μη χρήση των αιθουσών Κ5 και Κ11, οι οποίες χρησιμοποιούνται ως γραφεία καθηγητών, με απόφαση της Δημάρχου Χαλκιδέων, καθώς διαπιστώθηκαν εκτεταμένες και έντονες ρηγματώσεις στις τοιχοποιίες.
3. Η αποκατάσταση των στηθαίων των εξωστών, πέριξ των 3όροφων κτιρίων Κ10, Κ13, Κ17, εργασίες οι οποίες θα ανατεθούν άμεσα ως κατεπείγουσες.
4. Η εν λόγω Έκθεση Αυτοψίας έχει διαβιβαστεί από την 1η/3/2023 στις Κτιριακές Υποδομές (ΚΤ.ΥΠ) Α.Ε και ζητήθηκε η συνδρομή τους για άμεσο περαιτέρω έλεγχο του συγκροτήματος.

Επισημαίνουμε ότι, η ανωτέρω απόφαση Δημάρχου, για μη χρήση των αιθουσών Κ5 και Κ11, τη στιγμή της έκδοσής της, απεστάλη αρμοδίως στους Διευθυντές των σχολικών μονάδων που στεγάζονται εκεί και στην αρμόδια Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ευβοίας και την προηγούμενη ημέρα Πέμπτη 02-03-2023 υπήρξε και επιτόπια ενημέρωση των Διευθυντών, σε επίσκεψη της Δημάρχου Χαλκιδέων Έλενας Βάκα και κλιμακίου Μηχανικών στο σχολικό συγκρότημα.

Ο Δήμος Χαλκιδέων προχωρά σε κάθε απαραίτητη ενέργεια, για την προστασία του χώρου, με σκοπό την αποφυγή κινδύνου και την ομαλή λειτουργία των εκπαιδευτικών αυτών μονάδων.

Ακολουθείστε μας στο Google News

Μοιραστείτε το

Go to Top

Πηγή: eviaportal.gr