«Κατόπιν πρωτοβουλίας μου, δόθηκε παράταση στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας και Θάλασσας, στο οποίο προβλέπεται η δυνατότητα άμεσης εκκίνησης έργων εκσυγχρονισμού στην Ιχθυόσκαλα Χαλκίδας», τόνισε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σίμος Κεδίκογλου σε δηλώσεις του κατά την κοπή της αγιοβασιλόπιτας της Διεύθυνσης Ιχθυόσκαλας Χαλκίδας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός, ο Αντιπεριφεριάρχης Εύβοιας κ. Γιώργος Κελαϊδίτης, η Διευθύντρια της Ιχθυόσκαλας Χαλκίδας κα. Αναστασία Βολιώτη, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΚΑΑ κ. Απόστολος Αποστολάκος, ο πρόεδρος της ΠΟΓΕΔΥ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων) κ. Νίκος Κακαβάς, ο Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Εύβοιας κ. Αντώνης Πανούσης και εκπρόσωποι τοπικών φορέων.

Ο Υφυπουργός αφού διέψευσε τα σενάρια περί μεταφοράς της Ιχθυόσκαλας, διαβεβαίωσε για την πρόθεση συνεργασίας ΥΠΑΑΤ και Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, για την υλοποίηση σειράς έργων ανάπλασης στην ευρύτερη περιοχή της Εύβοιας.

«Δεν πρόκειται να γίνει η μεταφορά της ιχθυόσκαλας», είπε και συμπλήρωσε «Από κοινού με τους κ. Σπανό και κ. Κελαϊδίτη, εργαζόμαστε για την ενίσχυση της αλιευτικής δραστηριότητας και για την αναμόρφωση και τον εκσυγχρονισμό του αλιευτικού καταφυγίου στη Λιχάδα», υπογράμμισε.

Καταλήγοντας ο ΥφΑΑΤ και Βουλευτής Ευβοίας, συνεχάρη τη Διεύθυνση για το έργο της και απεύθυνε κάλεσμα για την υποβολή προτάσεων.

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr