Αρχική Lifestyle Αφιέρωμα στο χωριό Γούβες από την εκπομπή της ΕΡΤ3 Κυριακή στο Χωριό

Αφιέρωμα στο χωριό Γούβες από την εκπομπή της ΕΡΤ3 Κυριακή στο Χωριό

70
0

Αρχική/Lifestyle/Αφιέρωμα στο χωριό Γούβες από την εκπομπή της ΕΡΤ3 Κυριακή στο Χωριό

Η εκπομπή της ΕΡΤ3 Κυριακή στο Χωριό και ο δημοσιογράφος Κωστής Ζαφειράκης την Κυριακή 30 Απριλίου 2023 και ώρα 13:30 θα παρουσιάσουν ένα αφιέρωμα στις υπέροχες Γούβες της Βόρειας Εύβοιας.

Τοπόσημο του χωριού, ο πύργος του ποιητή Γεωργίου Δροσίνη. Μυθικό σύμβολο του χωριού, το δάσος- ταλαιπωρημένο από τις πυρκαγιές, ανασαίνει όμως ξανά. Ο Κωστής κουβεντιάζει με τους ντόπιους για τις ζωές τους, την ιστορία τους, τις ευτυχισμένες αλλά και τις ζόρικες στιγμές.

Συναντά τους ανθρώπους του δάσους και της θάλασσας. Η χορωδία του Γυμνασίου- Λυκείου Γουβών, μας αφιερώνει το «Ετίναξε την ανθισμένη αμυγδαλιά» του Γ. Δροσίνη. Την ημέρα του γλεντιού, ο μπάρμπα- Γιάννης μαγειρεύει για όλους ρεβίθια παντρεμένα. Η Κατερίνα, μας εξηγεί πώς φτιάχνεται η «στρογγλιανόπιτα». Μέσα από τους παραδοσιακούς χορούς, τα τραγούδια, αλλά πρωτίστως τις ψυχές των ανθρώπων, αναγνωρίζουμε τον πολιτισμό τους. Η μεγάλη γιορτή του χωριού, γίνεται στην αυλή του σχολείου με τα ζωγραφισμένα δέντρα. Γιορτή δηλαδή, σαν μια ωραία υπόσχεση.

Δείτε το διαφημιστικό της εκπομπής:

Ακολουθείστε μας στο Google News

Μοιραστείτε το

Go to Top

Πηγή: eviaportal.gr