Σπουδαία διάκριση για την Ελληνική Ρομποτική ομάδα που συμμετείχε στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ρομποτικής και Πληροφορικής στο Ντόρτμουντ της Γερμανίας, με την παρουσία τριών παιδιών από τη Χαλκίδα, οι οποίοι εκτός των άλλων ασχολούνται με επιτυχία και με το μπάσκετ!

Ο λόγος για τον Θοδωρή Καπετάνιο που αγωνίζεται στην ΑΕΕΠ Χαλκίδας και τους Χαράλαμπο και Κωνσταντίνα Τσαρούχα του Απόλλωνα Χαλκίδας οι οποίοι φοιτούν σε Λύκειο της Χαλκίδας και που μετά την κατάκτηση της 1ηςθέσης στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής στην Ελλάδα, εκπροσώπησαν την Ελληνική Ολυμπιακή ομάδα, κατακτώντας την 5η θέση στον κόσμο και την 1η στην Ευρώπη!

Στο Ντόρτμουντ, τα παιδιά συνόδευσαν ο εκπαιδευτικός Θεόδωρος Χασάνδρας καθώς και οι γονείς τους.

Η ομάδα Evripos Robotics δήλωσε:

Ήταν μια εμπειρία τόσο έντονη που θα μας μείνει αξέχαστη για πάντα. Κάθε μέρα είμασταν 10 περίπου ώρες στο χώρο του διαγωνισμού για ατελείωτες χρονομετρημένες επίσημες δοκιμές και αγώνες σε διάφορες δοκιμασίες, ήταν πραγματικά δύσκολο.

Ως μία απόλυτα δεμένη ομάδα, καταφέραμε σε συνθήκες εξαντλητικού ανταγωνισμού, συναισθηματικής και χρονικής πίεσης να προγραμματίσουμε ένα τόσο σύνθετο και προηγμένο τεχνολογικά ρομπότ και να ξεπεράσουμε με άψογη ακρίβεια όποια διαγωνιστική αναποδιά μας έτυχε οι φίλοι διοργανωτές Γερμανοί φρόντισαν να βάλουν σε όλες τις ομάδες αρκετές τρικλοποδιές.

Την πρωτιά στο κόσμο την χάσαμε μέσα από τα χέρια μας, κυριολεκτικά στο νήμα του τερματισμού από μια απίστευτη ατυχία για μερικά χιλιοστά στον τερματισμό, όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο, γεγονός που μας κόστισε κάποιους πολύτιμους βαθμούς. Η Τεχνητή Νοημοσύνη του ρομπότ είχε τα ψυχολογικά της εκείνη τη στιγμή… . Δεν πειράζει όμως, αυτά έχει ο πρωταθλητισμός!! Αποκομίσαμε μία τεράστια διαγωνιστική εμπειρία, κάναμε σημαντικούς φίλους από όλο τον κόσμο, είδαμε διαφορετικές τεχνολογίες και προσεγγίσεις στο θέμα της αυτόνομης οδήγησης και της τεχνητής νοημοσύνης. Όλα αυτά μας έκαναν ακόμα πιο δυνατούς και του χρόνου στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής που θα φιλοξενηθεί στον Παναμά σίγουρα θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε και πάλι την μία διάκριση ακόμα πιο κοντά στην κορυφή του κόσμου!

Κρατάμε την πολύ καλή θέση και διάκριση που αποκομίσαμε, καθώς είμαστε η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ και η 5η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ στην αυτόνομη οδήγηση και την τεχνητή νοημοσύνη!!

Δεχθήκαμε τα θερμά συγχαρητήρια και το θαυμασμό από την ομάδα των κριτών και των λοιπών διαγωνιζομένων, όπως και των επισκεπτών που κατέφθαναν συνέχεια στο χώρο καθώς το ρομπότ μας ήταν τόσο προηγμένο τεχνολογικά και ήταν επίσης το μοναδικό που ήταν 100% χειροποίητο και δεν στηριζόταν σε μια έτοιμη εμπορική λύση.

Αυτό πραγματικά μας έκανε υπερήφανους και γυρνάμε στην Ελλάδα σίγουροι ότι κάναμε το καλύτερο δυνατό για να εκπροσωπήσουμε επάξια τη χώρα μας.

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr