Έως τις αρχές Μαρτίου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της απόδοσης του ανταποδοτικού τέλους ΑΠΕ στους λογαριασμούς των οικιακών καταναλωτών, σύμφωνα με ενημέρωση που είχε ο βουλευτής Ευβοίας της ΝΔ Σπύρος Πνευματικός από τη Γενική Γραμματεία Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ο κ. Πνευματικός, σε συνέχεια της επιστολής του Δημάρχου Καρύστου κ. Ραβιόλου και τη σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καρύστου για την καθυστέρηση στην απόδοση των τελών, επικοινώνησε άμεσα με τη Γενική Γραμματεία, που εποπτεύει τη σχετική διαδικασία, και ενημερώθηκε ότι, για τις Κοινότητες όπου δεν υπάρχουν ενστάσεις, αναμένεται τις επόμενες ημέρες η ανάρτηση των οριστικών πινάκων δικαιούχων από τον ΔΕΔΔΗΕ ώστε να πιστωθούν τα ποσά στους προμηθευτές και να εμφανιστούν ακολούθως οι μειώσεις στους λογαριασμούς των καταναλωτών. Πρόκειται για μία διαδικασία που εφαρμόζεται για πρώτη φορά και αφορά τα έτη 2015 – 2019, ενώ, για το έτος 2020, η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί ταχύτερα.

Ο κ. Πνευματικός μετέφερε αρμοδίως τη μεγάλη σημασία της απόδοσης του τέλους για τους κατοίκους της Καρύστου αλλά και όλης της Εύβοιας, σε μία περίοδο που τα εισοδήματα έχουν πληγεί κυρίως εξαιτίας της πανδημίας.

Δεσμεύτηκε, τέλος, να παρακολουθεί στενά την πρόοδο του θέματος έως την οριστική ολοκλήρωση του.

Πηγή: eviaportal.gr