Τίτλος: Λήγει η προθεσμία για το πρόγραμμα απόκτησης πράσινων δεξιοτήτων στις 30 Σεπτεμβρίου 2024

Τίτλος: Λήγει η προθεσμία για το πρόγραμμα απόκτησης πράσινων δεξιοτήτων στις 30 Σεπτεμβρίου 2024


Λήγει σήμερα Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2024, στις 23:59, η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων για ένα νέο πρόγραμμα που στοχεύει στην απόκτηση και αναβάθμιση πράσινων δεξιοτήτων, απευθυνόμενο σε 75.000 εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα. Έως τώρα, έχουν υποβληθεί 83.835 αιτήσεις, γεγονός που αποδεικνύει το έντονο ενδιαφέρον των εργαζομένων για την απόκτηση νέων δεξιοτήτων.

Η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) προχωρά στην υλοποίηση του μεγαλύτερου προγράμματος Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης στην ιστορία της χώρας. Σκοπός του προγράμματος είναι η κατάρτιση και πιστοποίηση 500.000 ανέργων και εργαζομένων σε ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες, μέσω του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0». Η χρηματοδότηση προέρχεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, στο πλαίσιο του προγράμματος Next Generation EU.

Τα προγράμματα Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης θα υλοποιηθούν μέσω ενός συστήματος επιταγών κατάρτισης (training vouchers). Κάθε συμμετέχων θα παρακολουθήσει πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης που θα έχει συνολική διάρκεια 80 ωρών, εκ των οποίων 12 ώρες θα διεξάγονται διά ζώσης και οι υπόλοιπες θα γίνουν μέσω σύγχρονης (τουλάχιστον 48 ώρες) και ασύγχρονης (έως 20 ώρες) εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Μετά την κατάρτιση, θα ακολουθήσει πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων με επιταγές πιστοποίησης (certification voucher), και όσοι επιτύχουν θα λάβουν εκπαιδευτικό επίδομα ύψους 400 ευρώ (μικτά).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους στο διαδίκτυο στη διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/katartise/katartisi-ergazomenon. Αυτοί που πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής θα ενταχθούν στο μητρώο ωφελουμένων και μετά την ανακοίνωση θα μπορούν να επιλέξουν το πρόγραμμα κατάρτισης από τη λίστα που περιλαμβάνει περισσότερα από 600 προγράμματα, προσφερόμενα από πάνω από 200 παρόχους Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης.

Πηγή: newsbeast.gr