Επιτυχής Ολοκλήρωση της Δημόσιας Προσφοράς Μετοχών της Εθνικής Τράπεζας από το ΤΧΣ

Επιτυχής Ολοκλήρωση της Δημόσιας Προσφοράς Μετοχών της Εθνικής Τράπεζας από το ΤΧΣ


Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διάθεση του 10% της Εθνικής Τράπεζας που κατείχε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ). Η ανακοίνωση του ΤΧΣ αναφέρει ότι προσφέρθηκαν συνολικά 91.471.515 μετοχές, οι οποίες είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Αναφορικά με τη διαδικασία, οι μετοχές προσφέρθηκαν μέσω δημόσιας προσφοράς στην Ελλάδα και διεθνούς προσφοράς σε επενδυτές σε Ηνωμένες Πολιτείες και αλλού. Οι «EUROXX Χρηματιστηριακή Α.Ε.Π.Ε.Υ.» και «Εθνική Χρηματιστηριακή Μονοπρόσωπη Α.Ε.Π.Ε.Υ.» είχαν αναλάβει τους ρόλους του Συντονιστή Κύριου Αναδόχου. Η συμμετοχή κατανεμήθηκε σε Ιδιώτες και Ειδικούς Επενδυτές στην Ελλάδα, καθώς και σε θεσμικούς επενδυτές στο εξωτερικό.

Η προσφορά ολοκληρώθηκε στις 2 Οκτωβρίου 2024, με τη συνολική ζήτηση που εκφράστηκε να ανέρχεται σε 954.799.136 μετοχές, ξεπερνώντας κατά 10,4 φορές τον αριθμό που προσφέρθηκε. Από αυτές, το 15% κατέληξε σε Ιδιώτες Επενδυτές και το 30% σε Ειδικούς Επενδυτές στην Ελληνική Δημόσια Προσφορά.

Οι τιμές των Προσφερόμενων Μετοχών καθορίστηκαν μεταξύ 7,40 και 7,65 ευρώ, με την τελική τιμή να ορίζεται στα 7,55 ευρώ ανά μετοχή. Τα συνολικά έσοδα για το ΤΧΣ από την προσφορά βρίσκονται στα 690.609.938,25 ευρώ, πριν από την αφαίρεση των εξόδων.

Η αναμενόμενη ημερομηνία πιστοποίησης των μετοχών στους λογαριασμούς των επενδυτών ορίστηκε για τις 7 Οκτωβρίου 2024, αν και αυτή ενδέχεται να αλλάξει λόγω απρόβλεπτων παραγόντων.

Πηγή: newsbeast.gr