Δημοσίευση Αποτελεσμάτων Δράσης Ενίσχυσης Νέων Τουριστικών Επιχειρήσεων Μέχρι Τέλη Δεκεμβρίου

Δημοσίευση Αποτελεσμάτων Δράσης Ενίσχυσης Νέων Τουριστικών Επιχειρήσεων Μέχρι Τέλη Δεκεμβρίου


Μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου αναμένονται τα αποτελέσματα της πρωτοβουλίας «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων». Στόχος της δράσης είναι να ενδυναμώσει την επιχειρηματικότητα στον τομέα του Τουρισμού με τη δημιουργία νέων πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων σε επιλεγμένους ΚΑΔ. Συνολικά, έχουν υποβληθεί 6.669 αιτήσεις και η δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 1.235.886.207 ευρώ.

Η επιδότηση για τις τουριστικές επιχειρήσεις κυμαίνεται μεταξύ 80.000 και 400.000 ευρώ, χρηματοδοτώντας το 45% των επιλέξιμων δαπανών. Υπάρχουν δυνατότητες αύξησης της επιχορήγησης κατά 10% εάν η επένδυση πραγματοποιηθεί σε απομακρυσμένες ή πληγείσες από φυσικά φαινόμενα περιοχές, καθώς και κατά 5% εφόσον δηλωθεί στόχος απασχόλησης τουλάχιστον 0,2 ΕΜΕ για τον πρώτο χρόνο μετά την ολοκλήρωση της επένδυσης.

Οι επιδοτούμενες δραστηριότητες περιλαμβάνουν:
– Ξενοδοχεία
– Ενοικιαζόμενα δωμάτια & διαμερίσματα
– Τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες
– Κάμπινγκ
– Γραφεία ενοικίασης αυτοκινήτων και μοτοσικλετών

Σημαντικό είναι ότι για τη χρηματοδότηση στα δωμάτια και διαμερίσματα, το νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ απαιτεί την κατάταξή τους στα τέσσερα «κλειδιά» και την ύπαρξη τουλάχιστον 12 κλινών.

Πηγή: newsbeast.gr