Αύξηση Εσόδων και Συνδρομητών για το Netflix Παρά τις Προκλήσεις στο Χόλιγουντ

Αύξηση Εσόδων και Συνδρομητών για το Netflix Παρά τις Προκλήσεις στο Χόλιγουντ


Το Netflix παρουσίασε αύξηση 15% στα έσοδά του για το τρίτο τρίμηνο, καταγράφοντας 9,8 δισεκατομμύρια δολάρια, περνώντας ελαφρώς τις προσδοκίες της αγοράς. Οι συνδρομητές του αυξήθηκαν κατά 5,1 εκατομμύρια κατά τη διάρκεια αυτού του τριμήνου, ξεπερνώντας τις αρχικές εκτιμήσεις, παρά τις ανησυχίες για την έλλειψη νέων ελκυστικών εκπομπών. Αξιοσημείωτο είναι ότι οι μετοχές της υπηρεσίας αυξήθηκαν κατά 5% στις μεταμεσονύκτιες συναλλαγές.

Η εταιρεία αντιμετώπισε προκλήσεις, καθώς οι παγκόσμιες επιτυχίες της μειώθηκαν εξαιτίας των περσινών απεργιών στο Χόλιγουντ. Οι αμερικανικές προοπτικές της φαίνεται να ανέκαμψαν με νέες σειρές όπως το «The Perfect Couple», το «Nobody Wants This» και το «Tokyo Swindlers».

Κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας με αναλυτές, ο Ted Sarandos, συνδιευθύνων σύμβουλος του Netflix, εξέφρασε την αισιοδοξία του για το μέλλον της εταιρείας. Το Netflix προγραμματίζει εκτενή επενδύσεις σε ζωντανά αθλητικά γεγονότα, όπως το «WWE Monday Night Raw» και τους αγώνες του NFL, αναγνωρίζοντας την ανάγκη διαφοροποίησης από τους υπόλοιπους ανταγωνιστές του.

Αναφορικά με τις προσδοκίες για το 2024, η εταιρεία αναμένει αύξηση των εσόδων κατά 15%, με λειτουργικό περιθώριο 27%. Το προηγούμενο τρίμηνο, το λειτουργικό περιθώριο ήταν στο 30%, υψηλότερο από το 22% της περσινής αντίστοιχης περιόδου.

Σε μια επιστολή προς τους μετόχους, το Netflix τόνισε την επιτυχία του στην εκπόνηση ενός προγράμματος ελκυστικού για το τέταρτο τρίμηνο, περιλαμβάνοντας τη δεύτερη σεζόν του «Squid Game» και σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Αναμένοντας να επενδύσει σε νέες πρωτοβουλίες όπως οι διαφημίσεις και τα παιχνίδια, η εταιρεία ανέφερε: «Είμαστε ικανοποιημένοι που πετύχαμε να επιταχύνουμε την ανάπτυξή μας και θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε επενδύσεις στην επιχείρησή μας».

Αξιοσημείωτο είναι ότι το Netflix προγραμματίζει να σταματήσει τις ανακοινώσεις σχετικά με τον αριθμό συνδρομητών από το επόμενο έτος, εστιάζοντας περισσότερο στα έσοδα και τα κέρδη. Παράλληλα, η καταστολή της κοινής χρήσης κωδικών πρόσβασης έχει ενισχύσει τα έσοδα από τις συνδρομές, με τη λειτουργία των χαμηλότερων τιμών να ενισχύει τη δημοτικότητα.

Για το 2025, το Netflix προσδοκά έσοδα από 43 έως 44 δισεκατομμύρια δολάρια, που θα αντιπροσωπεύουν αύξηση 11-13% από τα αναμενόμενα έσοδα του 2024. Το λειτουργικό περιθώριο αναμένεται να είναι 28%, μετά από σημαντική βελτίωση το 2024.

Πηγή: newsbeast.gr