Τίτλος: Ανακοινώθηκαν οι Πίνακες Επιτυχόντων για το Πρόγραμμα Γυναικών στην Τεχνολογία

Τίτλος: Ανακοινώθηκαν οι Πίνακες Επιτυχόντων για το Πρόγραμμα Γυναικών στην Τεχνολογία


Ανακοινώθηκαν σήμερα, Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024, οι προσωρινοί πίνακες με τα ονόματα των επιτυχόντων, των επιλαχόντων και των αποκλειομένων για το νέο διαδικτυακό πρόγραμμα κατάρτισης «Women in Tech (2ος Κύκλος): Τεχνητή Νοημοσύνη (AI), Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) και Ανάπτυξη Δεξιοτήτων για Επαγγελματική Ανέλιξη». Οι πίνακες είναι διαθέσιμοι στην ιστοσελίδα της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) στην ενότητα «Νέα και Ανακοινώσεις».

Ο προγραμματισμός των πινάκων έγινε σύμφωνα με καθορισμένα κριτήρια και σε σειρά προτεραιότητας. Οι υποψήφιες έχουν το δικαίωμα να υποβάλουν ένσταση από την Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, και ώρα 12:00 έως την Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, και ώρα 23:59, αποκλειστικά μέσω ηλεκτρονικής υποβολής στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα της ΔΥΠΑ (e-services), χρησιμοποιώντας κωδικούς TaxisNet ή πιστοποιημένους κωδικούς πρόσβασης ΔΥΠΑ.

Αυτές που θα καταθέσουν ένσταση θα πρέπει να παρέχουν αναλυτική αιτιολογία και να τεκμηριώσουν τους ισχυρισμούς τους με ηλεκτρονική σάρωση των σχετικών δικαιολογητικών. Ενστάσεις που θα υποβληθούν με άλλη μέθοδο δεν θα εξετάζονται.

Το πρόγραμμα, το οποίο έχει διάρκεια 100 ωρών, απευθύνεται σε 500 άνεργες γυναίκες και καλύπτει τις ενότητες: α) Βασικές Δεξιότητες Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) και β) Soft Skills. Στο τέλος του προγράμματος, οι συμμετοχές θα έχουν αποκτήσει γνώσεις και δεξιότητες στην επεξεργασία και ανάλυση δεδομένων, στην κατανόηση της Τεχνητής Νοημοσύνης και των εφαρμογών της στην αγορά εργασίας, καθώς και στην ενίσχυση των επικοινωνιακών τους ικανοτήτων.

Με την ολοκλήρωση κάθε ενότητας, οι συμμετέχουσες έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν σε εξετάσεις για την πιστοποίηση των γνώσεών τους. Με την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος, θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης. Η πρόσκληση για εκδήλωση ενδιαφέροντος είναι διαθέσιμη στον ιστότοπο της ΔΥΠΑ dypa.gov.gr.

Πηγή: newsbeast.gr