Η θλιβερή απώλεια του Χρίστου Κων. Παπαδημητρίου και η κληρονομιά του στην εταιρεία Παπαδημητρίου

Η θλιβερή απώλεια του Χρίστου Κων. Παπαδημητρίου και η κληρονομιά του στην εταιρεία Παπαδημητρίου


Σε ηλικία 44 ετών έφυγε από τη ζωή ο Χρίστος Κων. Παπαδημητρίου, ο οποίος πάλεψε γενναία για την υγεία του. Υπήρξε αναπόσπαστο μέλος της οικογενειακής επιχείρησης «Παπαδημητρίου Χ.Κ. Α.Β.Ε.Τ.», γνωστής για τα προϊόντα της Kalamata Papadimitriou, που δραστηριοποιείται στον τομέα του ελαιολάδου, του βαλσαμικού ξιδιού, της μουστάρδας και άλλων τροφίμων.

Ο Χρίστος εντάχθηκε στην επιχείρηση το 2004, που ιδρύθηκε το 1939 από τον παππού του, και άφησε τη σφραγίδα του μέσω καινοτομιών. Σημαντική καμπή για την εταιρεία υπήρξε το 2014, όταν έγινε μέλος του διεθνούς δικτύου Endeavor, καθιστώντας την την πρώτη ελληνική εταιρεία στον κλάδο των τροφίμων που εντάχθηκε σε αυτό.

Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στις 11 π.μ. στον ναό της Υπαπαντής στην Καλαμάτα. Ήταν παντρεμένος με τη Σεβαστή Σκούλικα και είχαν μαζί δύο παιδιά, τον Κωνσταντίνο και τον Νικόλα.

Σε παλαιότερη συνέντευξή του, σε ηλικία 36 ετών, περιέγραψε τη συνεργασία του με τον πατέρα του εντός της οικογενειακής επιχείρησης, λέγοντας: «Από το 2004, η σχέση μας είναι πολύ καλή, παρά τις τυχόν διαφωνίες που υπάρχουν σε οικογενειακές επιχειρήσεις. Ακούμε ο ένας τον άλλον και πάντα βγαίνει κάτι δημιουργικό». Ήταν επίσης αισιόδοξος για το μέλλον, αναφέροντας τον μόλις 1,5 ετών γιο του το 2017 και προσθέτοντας ότι «έχει καιρό ακόμη να αποφασίσει αν και πώς θα συνεχίσει την παράδοση».

Πηγή: newsbeast.gr