Ανοιχτή η Πλατφόρμα Α21 για την Υποβολή Αιτήσεων Επιδόματος Παιδιού

Ανοιχτή η Πλατφόρμα Α21 για την Υποβολή Αιτήσεων Επιδόματος Παιδιού


Ανοιχτή παραμένει η ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21 – Επίδομα Παιδιού, μέσω της οποίας οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ, www.idika.gr ή τον διαδικτυακό τόπο www.opeka.gr, χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς τους κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet. Το ποσό που δικαιούνται θα υπολογιστεί με βάση τα εξαρτώμενα τέκνα που θα δηλωθούν στην αίτηση Α21 του έτους 2024 και το συνολικό οικογενειακό εισόδημα που αποκτήθηκε κατά το φορολογικό έτος 2022.

Για την ολοκλήρωση της αίτησης, είναι απαραίτητο αυτή να υποβληθεί οριστικά και να εγκριθεί. Σε περίπτωση που η αίτηση έχει αποθηκευτεί προσωρινά, αυτή θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν θα ληφθεί υπόψη. Μετά την υποβολή της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος, θα λαμβάνονται υπόψη για τον υπολογισμό του δικαιούμενου ποσού τα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2023.

Δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού είναι Έλληνες πολίτες, ομογενείς που κατέχουν δελτίο ομογενούς, πολίτες κρατών-μελών της ΕΕ, πολίτες του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (όπως Νορβηγία, Ισλανδία και Λιχτενστάιν), ελβετοί πολίτες, αναγνωρισμένοι πρόσφυγες που διαβιούν μόνιμα στην Ελλάδα, ανιθαγενείς με καθεστώς παραμονής βάσει διεθνών συμβάσεων, καθώς και δικαιούχοι άλλων ανθρωπιστικών καθεστώτων.

Για την υποβολή της αίτησης Α21, πρέπει να δηλωθούν απαραίτητα τα στοιχεία της Σχολικής Μονάδας, η τάξη και ο αριθμός μητρώου του τέκνου που φοιτά στην υποχρεωτική εκπαίδευση. Εφόσον διασταυρωθούν όλα τα στοιχεία του μαθητή, η αίτηση μπορεί να προχωρήσει κανονικά. Σε περίπτωση που δεν διασταυρωθούν, ο αιτών καλείται να επισυνάψει τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Οι ημερομηνίες πληρωμής διαμορφώνονται ως εξής: η πρώτη δόση στους δικαιούχους καταβλήθηκε στις 29 Μαρτίου, η δεύτερη στις 31 Μαΐου, η τρίτη την 31 Ιουλίου και η τέταρτη στις 30 Σεπτεμβρίου. Η πέμπτη δόση θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων την 29 Νοεμβρίου, ενώ η έκτη δόση αναμένεται να εξοφληθεί πριν τα Χριστούγεννα, μεταξύ 20 και 23 Δεκεμβρίου.

Πηγή: newsbeast.gr