Σε ένα ραντεβού στα ..φανερά συναντιούνται έξι φωτογράφοι της ομάδας «Είδωλα επί οκτώ» για έξι ολόκληρες μέρες (24 – 29 Iόυλίου) στο αίθουσα «Αριστοτέλης» του Δημαρχείου Χαλκίδας στο πλαίσιο του 4ου bio – Mechanical festival.

Με την επιμέλεια και τον συντονισμό του Θοδωρή Νικολάου οι Χρήστος Λαζίδης, Γιάννης Μαλαντάρας, Μαίρη Μουρσελλά, Ζησούλα Ντάσιου, Ρούλα Παπαζήση και Βασιλική Τσάκου συμπράττουν για μία ακόμη φορά και με θέμα «Εικόνες παρά τόπον» ζουμάρουν με ακρίβεια πάνω στην σύγχρονη πραγματικότητα αποκαλύπτοντας την ασχήμια της απόστασης σε ανθρώπινο επίπεδο.

Ένας ένας χωριστά μέσα από τα αποκαλυπτικά κείμενα της Βίκης Μόσχου οδεύει προς τον δικό του τόπο, διαπερνώντας το «νάυλον» της επιφανειακής εικόνας του εγκλεισμού χωρίς να χρησιμοποιεί «τεχνητά» μέσα. Ασπρόμαυρο και έγχρωμο εναλλάσσονται σε μια δύσκολη προσπάθεια να αποτυπωθούν πιστά και χωρίς στήσιμο τα γεγονότα της καθημερινότητας, οι εκφράσεις των προσώπων, οι τόποι αναφοράς τους και οι λέξεις που τους συνοδεύουν. Το «κορίτσι του δάσους που ξέρει ν’ ανοίγει ξέφωτα μέσα στη νύχτα των άλλων» της Ζησούλας Ντάσιου, ο «εύκολος και απλός κόσμος» της Βασιλικής Τσάκου, η «νόσος του φόβου που μεταδίδεται αστραπιαία» του Γιάννη Μαλαντάρα, ο «καινούργιος εαυτός» της Ρούλας Παπαζήση, η συντροφική αναζήτηση της Μαίρης Μουρσελλά χωρίς «GPS και οθόνες αφής» και η «φορεσιά της αλήθειας» του Χρήστου Λαζίδη, δεν χρειάζονται περισσότερα λόγια για να ερμηνευτούν. Οι φωτογραφίες τους «μιλούν», καταγγέλουν, κ’ αυτός ο καλλιτεχνικός διάλογος έχει τον δικό του ρόλο στην μετα -κορονοϊό εποχή .

Πηγή: eviaportal.gr