Το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Εύβοιας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας, διοργανώνουν τα εξής βιωματικά σεμινάρια:

Α. «Δημιουργώντας ένα πλαίσιο ασφάλειας και σύνδεσης με τον μαθητή στην τάξη»

Το σεμινάριο αποσκοπεί στην ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ εκπαιδευτικών και μαθητών, μέσα από την αξιοποίηση μεθόδων ενεργητικής ακρόασης και την ενίσχυση του ρόλου του εκπαιδευτικού ως εμψυχωτή-συντονιστή σε προγράμματα καλλιέργειας δεξιοτήτων των παιδιών. Θα δώσει τη δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς να μοιραστούν και να επεξεργαστούν σκέψεις και προβληματισμούς σε θέματα παιδαγωγικής προσέγγισης των μαθητών και βελτίωσης της επικοινωνίας μεταξύ τους. Τέλος, θα προταθούν βιωματικές τεχνικές που διευκολύνουν τον εκπαιδευτικό να κατευθύνει τους μαθητές να θεωρήσουν τη μάθηση δική τους υπόθεση, συμμετέχοντας μ’ αυτό τον τρόπο στη διαδικασία της ανάπτυξης και της αυτενέργειας τους.

Το σεμινάριο αφορά δασκάλους όλων των τάξεων του δημοτικού και ολοκληρώνεται σε δυο τρίωρα βιωματικά εργαστήρια. Θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021 και την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021.

Για δηλώσεις συμμετοχής συμπληρώστε την φόρμα.

Β. «Δεξιότητες για παιδιά Δημοτικού»

Το εκπαιδευτικό υλικό «Δεξιότητες για Παιδιά Δημοτικού» είναι ένα πρόγραμμα προσαρμοσμένο και μεταφρασμένο στα ελληνικά από το ΚΕΘΕΑ και έχει την έγκριση του Ι.Ε.Π.
Αποτελεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα πρόληψης, προαγωγής της υγείας και της προστασίας του παιδιού του δημοτικού στοχεύοντας στην καλλιέργεια προσωπικών και κοινωνικών δεξιοτήτων, απαραίτητων για τη μετάβαση του παιδιού σε μια υγιή ενηλικίωση. Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς του δημοτικού και προσπαθεί να τους μεταδώσει το πνεύμα, τις προσεγγίσεις και τις τεχνικές που συμβάλλουν στη δημιουργία ενός κλίματος ασφάλειας και εμπιστοσύνης στην τάξη. Επίσης, επιχειρεί να ενισχύσει τις θετικές συμπεριφορές και τη βελτίωση των διαπροσωπικών σχέσεων των παιδιών καλλιεργώντας τις δεξιότητες επικοινωνίας αλλά και την ομαδικότητα, την συνεργασία, την υπευθυνότητα, την κριτική σκέψη και την λήψη αποφάσεων, την θέσπιση και επίτευξη στόχων.
Οι ενότητες του υλικού μπορούν να εφαρμοστούν ως αυτούσιο πρόγραμμα Αγωγής Υγείας ή να ενσωματωθούν στα εργαστήρια δεξιοτήτων του δημοτικού. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021 και την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021 και ώρες 17.30-20.30

Για δηλώσεις συμμετοχής συμπληρώστε την φόρμα.

Ο αριθμός των συμμετεχόντων θα είναι 25 άτομα σε κάθε σεμινάριο. Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης. Και τα δύο σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν από στελέχη του Κέντρου Πρόληψης, στο 7ο δημοτικό σχολείο της Χαλκίδας (Αποστόλη 46, Χαλκίδα).
Επισημαίνεται ότι θα τηρηθούν αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την αντιμετώπιση των επιδημιολογικών κινδύνων.

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr