Το Νοσοκομείο Χαλκίδας επισκέφθηκε εκτάκτως σήμερα ο βουλευτής Ευβοίας της ΝΔ Σπύρος Πνευματικός, όπου συναντήθηκε με τον Διοικητή κ. Χατζημαργαρίτη καθώς και με γιατρούς και νοσηλευτές, με αφορμή το θέμα της αύξησης κλινών Covid στο νοσοκομείο ώστε να συνδράμει το νοσοκομείο στην τρομακτική πίεση που υφίσταται το σύστημα υγείας στην Αττική από την πανδημία του κορωνοϊού.

Ο κ. Πνευματικός βρίσκεται από χτες σε διαρκή επικοινωνία τόσο με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Χαλκίδας όσο και με τον αρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, κ. Κοντοζαμάνη και με τον Γενικό Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας, κ. Κωτσιόπουλο, για τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες αυτή η συνδρομή μπορεί να προχωρήσει με τον καλύτερο τρόπο, με πρώτο μέλημα την ασφάλεια όλων των ασθενών.

Κατά την επίσκεψή του, ο βουλευτής άκουσε με προσοχή τις ανησυχίες της διοίκησης και του υγειονομικού προσωπικού για το συγκεκριμένο εγχείρημα. Όπως τόνισε, «αυτή η εβδομάδα είναι καθοριστική, και ίσως και η πιο επικίνδυνη, ως προς τις αντοχές του συστήματος υγείας. Παρά τις δυσκολίες, απέναντι σε αυτόν τον κίνδυνο, πρέπει όλοι να καταβάλουμε το μέγιστο δυνατό των δυνατοτήτων μας ώστε να μη χαθούν ζωές».

Ο Βουλευτής ευχαρίστησε όλους τους υγειονομικούς για τις προσπάθειες που καταβάλουν καθημερινά και είπε πως θα συμβάλει με κάθε τρόπο, ώστε το νοσοκομείο Χαλκίδας να μπορέσει να αντεπεξέλθει στις έκτακτες ανάγκες που έχει δημιουργήσει η πανελλήνια αυτή κρίση υγείας, χωρίς να στερηθεί κανένας ασθενής της περιοχής την πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας.

Παράλληλα, ετέθη από τον κ. Πνευματικό ως αναγκαία προοπτική ότι θα πρέπει να εξετασθεί η ένταξη του Νοσοκομείου Χαλκίδας στην 1η ΥΠΕ, στο πλαίσιο της αναμόρφωσης του υγειονομικού χάρτη της χώρας. Κάτι τέτοιο θα έχει διπλό όφελος: την αναβάθμιση του Νοσοκομείου, με ενίσχυση σε προσωπικό και εξοπλισμό, καθώς και τη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας προς τους ασθενείς κυρίως της Εύβοιας, αλλά και της Αττικής.

Πηγή: eviaportal.gr