Προχωρούν τα έργα για τα δίκτυα ύδρευσης Λιχάδας και το γήπεδο ποδοσφαίρου των Βασιλικών. Συνέντευξη στο ράδιο Ιστιαία 100,4 FM και το δημοσιογράφο Γιάννη Τσελίκα παραχώρησε ο Θανάσης Ζεμπίλης. Ο Βουλευτής Ευβοίας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Ιστιαίας, στο δίκτυο ύδρευσης της Λιχάδας, στην αντιμετώπιση του προβλήματος των βραχοπτώσεων στα Ήλια και την αποκατάσταση του γηπέδου ποδοσφαίρου στα Βασιλικά.

Αναφορικά με το Κ.Υ. Ιστιαίας, ο Θανάσης Ζεμπίλης ανέφερε ότι η προσπάθεια που γίνεται αποδίδει καρπούς. «Πάμε σε αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας και θα έχουμε τρεις Διευθυντές στην επικείμενη προκήρυξη, Δ/ντή Παιδιατρικής, Δ/ντή Παθολογίας και Δ/ντή Νεφρολόγο», είπε χαρακτηριστικά ο Βουλευτής. «Η προκήρυξη, λοιπόν, θα περιλαμβάνει τέσσερις γιατρούς, οι τρεις εκ των οποίων σε επίπεδο διευθυντών και ένας Επιμελητής Β’ Νεφρολόγος», συμπλήρωσε.

Όσον αφορά το ασθενοφόρο, ο Θανάσης Ζεμπίλης είπε ότι κάνει προσπάθειες προκειμένου να έλθει την επόμενη εβδομάδα. «Δε θα είναι, βέβαια, καινούριο, αλλά θα καλύψει τις ανάγκες κατά τη μεταβατική περίοδο μέχρι να έχουμε καινούριο με το ΕΣΠΑ από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας», υπογράμμισε ο Βουλευτής Ευβοίας.

Στη συνέχεια, ο Θανάσης Ζεμπίλης αναφέρθηκε στην πρόσφατη συνάντησή του με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα και το μείζον θέμα που του έθεσε με το δίκτυο ύδρευσης της Λιχάδας. «Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο, προϋπολογισμού περίπου 800.000 ΕΥΡΩ, το οποίο ζήτησα μετ’ επιτάσεως από τον κ. Πέτσα. Η πληροφόρηση που έχω είναι ότι θα δημοσιευτεί πρόσκληση προκειμένου ο Δήμος να υποβάλλει αίτηση χρηματοδότησης. Η πρόσκληση, η οποία αναμένεται σύντομα, πιστεύω ότι θα καλύπτει το σύνολο του έργου», ανέφερε ο Βουλευτής Ευβοίας.

Έπειτα, για το σημαντικό έργο της αντιμετώπισης των βραχοπτώσεων στα Ήλια, ο Θανάσης Ζεμπίλης ανέφερε ότι υπάρχουν ώριμες μελέτες και ζήτησε από τον αρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών την εξεύρεση λύσης χρηματοδότησης που θα καλύπτει το σύνολο του έργου, προϋπολογισμού 25 εκ. ευρώ. «Υπάρχει μία δυσκολία στη χρηματορροή από έργα που χρηματοδοτούνται από τους εθνικούς πόρους. Είναι κάτι που το βλέπουμε στα έργα της Περιφέρειας και των Δήμων που έχουν ενταχθεί στο ΠΔΕ. Ζήτησα, λοιπόν, το συγκεκριμένο έργο να χρηματοδοτηθεί εξ’ ολοκλήρου από σχετική πρόσκληση για την οδική ασφάλεια του Ταμείου Ανάκαμψης», είπε ο Βουλευτής Ευβοίας.

Επίσης, ο Θανάσης Ζεμπίλης ανέφερε στη συνέντευξη του ότι, κατά την πρόσφατη σύσκεψη στο Υπουργείο Εσωτερικών με τον κ. Πέτσα, ζήτησε από τον αρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό χρηματοδότηση 300.000 ευρώ για την άμεση χρηματοδότηση του γηπέδου ποδοσφαίρου στα Βασιλικά, που καταστράφηκε από τις περυσινές φωτιές στη Βόρεια Εύβοια. Αντίστοιχα, ζήτησε χρηματοδότηση για αποκαταστάσεις έργων από φυσικές καταστροφές και για τον γειτονικό Δήμο Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας.

Τέλος, αναφορικά με το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, ο Θανάσης Ζεμπίλης τόνισε ότι αποκλείστηκε η περίπτωση της μεταφοράς τους στην Ιστιαία.

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr