Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των ΕΕΕΕΚ Χαλκίδας ώστε οι μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό του Σχολείου να σταματήσουν να κάνουν μάθημα σε ακατάλληλα κοντέινερς τα οποία τοποθετήθηκαν το 2007 ως «προσωρινή λύση» και, πλέον, πέρα από ακατάλληλα είναι και επικίνδυνα για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Θεωρούμε απαράδεκτο -15 χρόνια μετά- να συνεχίζεται αυτή η άθλια κατάσταση που έχει σαν αποτέλεσμα μαθητές και εκπαιδευτικοί να κινδυνεύουν καθημερινά με ατυχήματα. Δεν είναι δυνατόν, εν έτει 2022, η πολύπαθη Ειδική Αγωγή να αντιμετωπίζεται από τους αρμόδιους φορείς με τέτοια απαξίωση, οι μαθητές με αναπηρία να οδηγούνται στο περιθώριο και οι οικογένειές τους σε απόγνωση.

Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τα δίκαια αιτήματα του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων των ΕΕΕΕΚ Χαλκίδας για άμεση μετεγκατάσταση του Σχολείου σε χώρο που να πληροί τις προϋποθέσεις, να είναι ασφαλές και να μπορεί να γίνεται απρόσκοπτα το σοβαρό, σύνθετο και απαιτητικό έργο στο συγκεκριμένο σχολείο.

Ζητάμε από το Δήμο Χαλκιδέων να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να λυθεί άμεσα το θέμα της προσωρινής μεταστέγασης σε ασφαλές και κατάλληλο κτίριο. Ενώ τα συναρμόδια υπουργεία, παιδείας και υποδομών, με βάση και την απόφαση του Δήμου, να προχωρήσουν στις αναγκαίες ενέργειες ώστε να ανεγερθεί νέο, σύγχρονο σχολικό κτίριο ώστε να καλυφτούν οι ανάγκες για τους μαθητές αναπηρία και σύνθετες εκπαιδευτικές ανάγκες με βάση τις δυνατότητες της εποχής μας.

Το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας θα είναι δίπλα στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων των ΕΕΕΕΚ Χαλκίδας, σε κάθε διεκδίκηση και πρωτοβουλία τους.

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr